Stad Hasselt wil afstand met arbeidsmarkt voor personen met functiebeperking verkleinen

Op 1 december 2022, over deze onderwerpen: Algemeen beieid, Lokaal sociaal beleid - OCMW

HASSELT – Op woensdag 30 november organiseerde de stad Hasselt een DuoDay. Daarbij wordt een personeelslid gekoppeld aan een persoon met een functiebeperking om een dagje mee te draaien binnen een dienst. “Hiermee willen we bewustzijn creëren rond inclusie van personen met een functiebeperking op de werkvloer,” aldus schepen van de Hasselaar Dymfna Meynen.

 

Aanleiding voor deze DuoDay is de internationale dag voor personen met een beperking die op zaterdag 3 december doorgaat. Op deze dag bepleiten we gelijke kansen voor personen met een beperking in de samenleving. “De werkzaamheidsgraad van mensen met een ondersteuningsnood bedraagt ongeveer 45%. Dat kan gaan om sociale, medische, psychische en fysieke redenen of leermoeilijkheden. Heel wat potentiële arbeidskrachten blijven zo onbenut. Met DuoDay wordt dit onder de aandacht gebracht door bedrijven op een laagdrempelige manier in contact te brengen met potentiële werkkrachten. Ook via stad Hasselt willen we hier aan deelnemen,” legt schepen Dymfna Meynen, bevoegd voor inclusie en toegankelijkheid uit.

 

Personeelsbeleid

 

“Medewerkers van de stad Hasselt maken op die manier kennis met de vaardigheden, inzet en de mogelijkheden van deze werkzoekenden. De werkzoekenden met een beperking krijgen op hun beurt de kans om hun talenten te tonen en hun beeld over een bepaalde job te toetsen aan de realiteit,” vertelt Meynen.

“Onze personeelsdienst wordt hier nauw bij betrokken. We willen hen bewust maken van de mogelijkheden van mensen met een beperking. Zodoende kunnen ze bij selecties voor vacatures hier ook rekening mee houden,” vult burgemeester Steven Vandeput, bevoegd voor personeel & HR, aan.

“Op deze DuoDay verzamelen we getuigenissen die we gaan verspreiden onder Hasselaren en Hasseltse bedrijven. Zo hopen we hen te kunnen inspireren. Het uiteindelijke doel is uiteraard om meer personen met een beperking te kunnen integreren in het reguliere werkveld,” besluit Meynen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is