N-VA Hasselt stelt volledige lijst en verkiezingsprogramma voor

Op 21 augustus 2012, over deze onderwerpen: Verkiezingsprogramma

De N-VA kan als eerste partij in Hasselt een volledige lijst voorleggen. Het lijsttrekkersduo Steven Vandeput en Lies Jans was al een tijdje bekend. Ook de andere 39 plaatsen krijgen nu een gezicht.

Tijdens een open ledenvergadering van afgelopen maandag werd de voorgestelde kandidatenlijst unaniem goedgekeurd. Lijsttrekker Steven Vandeput is uiterst tevreden met het eindresultaat: ‘We zijn erin geslaagd om een erg evenwichtige lijst neer te leggen. De gemiddelde leeftijd is 44 jaar. Onze jongste kandidaat, Myrthe Burrick uit Kermt, is 18. De senior van de lijst is Marcella Droogmans-De Bruyn (73). Alle deelgemeenten zijn vertegenwoordigd. Ook de beroepsachtergrond van de kandidaten is heel uiteenlopend.’

De lijst wordt, zoals al enige tijd geleden door de leden van N-VA Hasselt beslist, getrokken door twee parlementairen. Ook daarin is de N-VA uniek in Hasselt. Na Federaal kamerlid Steven Vandeput en Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans volgen Guido Fissette en Joske Dybajlo-Dexters. De top vijf wordt vervolledigd door Rik Dehollogne, zaakvoerder van een snoepwinkel in Galerij De Ware Vrienden. Bert Lambrechts, lijsttrekker voor de provincieraad, duwt de lijst. Hij wordt daarbij versterkt door Katleen Vos, lector aan de hogeschool, die ook opkomt voor de provincieraad.

Aansluitend werd ook het volledige verkiezingsprogramma voorgesteld. Dat draait rond vijf speerpunten en bevat heel wat concrete voorstellen.

Kandidaten gemeenteraad N-VA Hasselt 2012

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is