Winterwonderland in Hasseltse etalages

Dit jaar geen kerstactiviteiten in onze stad, en daarom is er nog meer dan anders ingezet op een sfeervolle aankleding. Die sfeer creëren we niet alleen via de kerstverlichting in de straten en een prachtig verlichte boom op de Grote Markt. Ook dit jaar zijn etalages van een aantal leegstaande panden ingericht tot interactieve kerstetalages.

 

Schepen van lokale economie Rik Dehollogne: “Doorheen de stad zijn er 10 etalages op deze manier ingericht, van de TT-wijk tot Quartier Bleu. Met een druk op de rode knop zet je allerlei kerstdeuntjes en -taferelen in beweging. Het brengt wat plezier en licht in deze moeilijke en rare tijden. Via een uitgestippelde wandelroute van ongeveer vier kilometer word je langs alle etalages geleid en snuif je de winterse gezelligheid op in een Hasselt. Een aanrader voor jong en oud!”

 

Voor wie de wandeling langs de etalages nog wat leuker wil maken, kan meedoen aan een quiz. Los de vraag bij iedere etalage op en misschien valt er wel een extra eindejaarsgeschenkje in de brievenbus. Iedere week wordt een Hasseltbon van 20 euro geloot onder de deelnemers die alle vragen juist hebben beantwoord.

 
“En vergeet ook zeker geen selfie te nemen aan onze prachtige boom op de Grote Markt, misschien wel de grootste die we al gehad hebben”, aldus schepen Dehollogne. Post je selfie op Instagram of Facebook met #winterinhasselt. 

 

Praktische info:

De route is op de iedere etalage te vinden, alsook op de webpagina www.visithasselt.be/nl/etalages. De etalages komen tot leven van 9u tot 21u30 en blijven tot en met 3 januari. Rolstoel- en buggytoegankelijk.

Houd je aan de veiligheidsmaatregelen. Houd voldoende afstand en draag een mondmasker. Is het te druk bij een etalage of in de stad, kom dan een andere keer terug.

 

12 locaties (ook kerstboom Grote Markt en inspiratiegalerij duurzame, creatieve en afvalvrije kerst opgenomen) – zie plannetje volgende pagina.

 

Maastrichterstraat 59 
Maastrichterstraat 36 (inspiratiegalerij)
Sint-Jozefsstraat 10
Koning Albertstraat 37 
Dokter Willemsstraat 14 
Dorpsstraat 26

Gelatineboulevard Quartier Bleu
Gelatineboulevard Parking Blauwe Boulevard
Demerstraat 52
Kortstraat 4 
Grote Markt – kerstboom
Maastrichterstraat 16

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is