Weekend van de Klant: alle ontbijtpakketten gevuld met lekkers van lokale producenten voor lokale handelaars de deur uit

Op 30 september 2020, over deze onderwerpen: Lokale middenstand en ondernemen, Toerisme & evenementen

HASSELT – Als gaststad van het Weekend van de Klant (3 en 4 oktober) biedt Hasselt in samenwerking met lokale boerenmarkt Merwt haar handelaars een ontbijt aan met lekkers van lokale bodem. “We willen hiermee onze dankbaarheid uitdrukken. Zeker in deze moeilijke tijden is de inzet van onze lokale ondernemers lovenswaardig. De geste wordt duidelijk gewaardeerd want alle ontbijtpakketten gingen in een mum van tijd de deur uit”, aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA) en schepen van Milieu Joost Venken (RoodGroen+).

 

Hasselt fungeert dit jaar als Vlaamse gaststad voor het Weekend van de Klant. Dat is een feestelijk winkelweekend dat doorheen heel het land georganiseerd wordt door Unizo en Comeos. In Wallonië is de eer weggelegd voor Namen. Dit jaar ligt de nadruk nog meer op shoppen bij je favoriete, lokale winkel. “We hopen als gaststad uiteraard op een extra stimulans voor onze lokale handelaars. Zij moeten in deze tijden immers uitzonderlijke inspanningen leveren. We willen hen met de ontbijtpakketten nog een extra duwtje in de rug geven. De ontbijtmand werd samengesteld door de lokale boerenmarkt Merwt en bestaat uitsluitend uit producten van lokale producenten en leveranciers”, legt schepen Dehollogne uit.

 

300 pakketten

 

Het aanbod werd gesmaakt door de handelaars. “Inderdaad, uit ervaring van vorige gaststeden gokten we op 200 pakketjes. Nu kloppen we af op 300. Meteen het maximum dat Merwt kan leveren. De handelaars reageren bovendien uiterst positief en enthousiast. Laten we hopen dat dit een goed voorteken mag zijn voor een geslaagd Weekend van de Klant”, besluit Dehollogne.

“Door expliciet te kiezen voor ontbijtpakketten via Merwt, laten we de lokale handelaars kennismaken met lokale, ecologisch geproduceerde producten. Zo levert de Wroeter de appelsapjes, eitjes en het fruit. Het brood komt van Egt, de ambachtelijke zuurdesembakkerij van Bokrijk terwijl de speculaas vers gebakken wordt bij Bakkersdochter. We hopen op deze manier kruisbestuiving en nieuwe samenwerkingen te stimuleren. De ontbijtpakketten worden bovendien volledig volgens de huisstijl en basisfilosofie van Merwt plasticvrij verpakt”, laat schepen van Milieu Joost Venken nog weten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is