Vernieuwing Galerij De Ware Vrienden: Rik Dehollogne (N-VA) waakt over betrokkenheid uitbaters en eigenaars

Op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke Ordening - Wonen, Lokale middenstand en ondernemen

HASSELT – Er zijn plannen om de galerij De Ware Vrienden een fikse opknapbeurt te geven. Rik Dehollogne, N-VA-gemeenteraadslid en lid van de raad van mede-eigendom van de galerij, is tevreden over de aanpak. “Het is uniek dat dit initiatief vanuit de mede-eigenaars komt. Een aanpak die we toejuichen,” aldus Dehollogne.

“Onze galerij is wat verouderd en kampt met dezelfde problemen als andere galerijen. Het concept heeft wat opfrissing nodig. Vandaar dat we actie willen ondernemen. Dat het initiatief hierbij niet komt van één of andere projectontwikkelaar maar wel van de mede-eigenaars van de galerij, is positief,” aldus Rik Dehollogne (N-VA) die er zelf eigenaar is van een snoepwinkel en dus nauw betrokken is met de galerij.

“Ik zal van dichtbij toezien dat de belangen van alle betrokken partijen niet geschonden worden. Daarmee bedoel ik de eigenaars maar ook en vooral de eigenaar-uitbaters én de huurder-uitbaters. Zij zitten met hun winkel immers dagelijks in de realiteit van de galerij.”
Maar Dehollogne denkt wel dat het in dat opzicht goed zit. “De werkwijze die gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat wij allemaal betrokken blijven. Desondanks heb ik tot nu toe elke kans benut om de ‘trekkers’ in dit verhaal hieraan te herinneren. Dat zal ik in die toekomst blijven doen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is