Unia geeft N-VA Hasselt gelijk over leeftijdsgrens woontoren

Op 24 mei 2018, over deze onderwerpen: Ruimtelijke Ordening - Wonen

HASSELT – De Stad Hasselt moet de opgelegde leeftijdsgrens van 32 jaar voor bewoners van de woontoren aan het zwembad schrappen. Unia is van oordeel dat er sprake is van directe discriminatie. Daarmee volgt het centrum voor gelijke kansen integraal de opmerkingen die gemeenteraadslid Rik Dehollogne (N-VA) al in 2015 maakte.

 

Unia is van mening dat de leeftijdsgrens die het stadsbestuur als voorwaarde voor bewoning oplegt, strijdig is met de antidiscriminatiewetgeving. Unia vindt bovendien dat dit onderscheid geen garantie biedt om de beoogde doelen te bereiken. Er zijn vele andere oplossingen denkbaar die geen onderscheid maken tussen personen op basis van hun leeftijd. Om die reden raadt Unia aan om deze leeftijdsgrens af te schaffen, de bestaande en toekomstige overeenkomsten aan te passen, en na te denken over andere manieren om bewoners en eigenaars te vinden die aansluiten bij het specifieke karakter van de Kapertoren.

 

“Eigenlijk herhaalt Unia onze argumentatie die we in 2015 al maakten: deze starterswoningen zullen hun doel missen. We waarschuwden toen ook al dat dit juridisch niet zou standhouden”, aldus N-VA-gemeenteraadslid Rik Dehollogne. “Er werd toen niet naar onze goede raad geluisterd. Jammer, want zo is er alweer kostbare tijd verloren gegaan. Want het idee om jongeren en jonge gezinnen aan te trekken steunen wij voor de volle 100%. Het stadsbestuur bouwt nu enkel appartementen voor rijke gepensioneerden. Daar moet verandering in komen. Dat bleek ook enigszins te zijn doorgedrongen. Maar de manier waarop de ‘oplossing’ werd uitgewerkt, was dramatisch. Meteen wordt er ook een nieuw bewijs geleverd van het complete amateurisme binnen dit schepencollege. En wie is daar weer de dupe van? De Hasselaar en de jongeren die ervan dromen om een gezin te starten en een leven op te bouwen in onze mooie stad. Zij zullen moeten wachten tot ze op pensioen zijn”, aldus nog Dehollogne.

 

Het stadsbestuur zal nu de opgelegde leeftijdsgrens schrappen uit de voorwaarden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is