Trouwen in Hasselt kan binnenkort ook in Prinsenhof

HASSELT/KURINGEN – Het stadsbestuur start met de grondige renovatie van het Prinsenhof in Kuringen. Het kasteel kan vanaf het najaar zelfs gebruikt worden als trouwlocatie. “We stellen deze Hasseltse erfgoedparel opnieuw ter beschikking van de Hasselaar”, aldus schepenen Joske Dexters (N-VA) en Laurence Libert (Open Vld).

 

De stad Hasselt kocht domein het Prinsenhof aan in 1984 en bracht er enkele gemeentelijke diensten in onder.  Sinds 2018 werd de werking van de gemeentelijke diensten gecentraliseerd en was er geen concrete invulling meer voor het gebouw.  “De tand des tijds en het feit dat de laatste grondige renovatie dateert van 1985 heeft ervoor gezorgd dat het gebouw ondertussen aan een nieuwe grondige renovatie toe is”, aldus Laurence Libert, schepen van gebouwen.

 

Met het oog op het bewaren van dit Hasseltse erfgoed, worden er nu grondige renovatiewerken gepland.  In een eerste fase werd het buitenschrijnwerk al aangepakt.  Vervolgens zal ook het dak volledig vernieuwd worden. Aansluitend krijgt ook het buitenterras een opfrisbeurt. Tegelijkertijd wordt ook het volledige interieur, zowel op het gelijkvloers als op de andere verdiepingen, aangepakt.  Als laatste zal ook de buitenaanleg piekfijn in orde gebracht worden.  Het Hasseltse stadsbestuur trekt hier 300.000 euro voor uit.

 

“Als al deze renovatiewerken uitgevoerd zijn willen we het Prinsenhof ook ter beschikking stellen als tweede trouwlocatie. We mikken hiervoor op het najaar van 2021” vult Joske Dexters, schepen van burgerlijke stand, aan. 

 

MULTIFUNCTIONEEL

 

Het Prinsenhof zal niet enkel voor huwelijken gebruikt worden. In het bestuursakkoord van het nieuwe stadsbestuur staat immers duidelijk omschreven dat na een grondige renovatie het gebouw ter beschikking gesteld zal worden van de Kuringenaar en bij uitbreiding alle Hasselaren.

 

“Bij de inrichting van het gebouw zal ook rekening gehouden worden met het feit dat het gebouw als geheel multifunctioneel inzetbaar wordt.  Zo heeft het stadsbestuur het voornemen om de lokale gemeenschap te ondersteunen in vergaderaccommodatie, tentoonstellingsruimte, erfgoedlocatie en ontmoetingsruimte” besluiten Dexters en Libert. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is