Trajectkeuze Spartacustram uitgesteld op gemeenteraad wegens andermaal onvolledig dossier

Op 1 oktober 2014

HASSELT – Het geplande agendapunt over de trajectkeuze van de Spartacustram moest op de Hasseltse gemeenteraad worden uitgesteld: “Het dossier was niet volledig. De gemeenteraad werd onvoldoende geïnformeerd,” aldus Lies Jans die de kat de bel aan bond.

Nog voor de bespreking van het punt kon starten, vroeg N-VA-oppositielid Lies Jans het woord: “Het dossier dat ter inzage lag was niet volledig. We mochten in de weekendkrant al lezen dat er rekening gehouden was met 3 van de 44 ingediende bezwaarschriften," aldus Jans. "Die bezwaarschriften zaten echter niet in het dossier. De gemeenteraad kon dan ook niet oordelen over de bezwaarschriften." De zitting werd meteen geschorst. Bij terugkeer gaf het bestuur haar fout toe door het punt naar volgende maand te verdagen.
 
Oppositie

Bovendien is het niet de eerste keer dat zoiets gebeurt: “De meerderheid heeft na twee jaar blijkbaar nog steeds niet door dat er tegenwoordig een sterke oppositie in de gemeenteraad zetelt. In tegenstelling tot het vrij spel dat ze tijdens de vorige bestuursperiode hadden, wordt er nu wél over hun schouder meegekeken. De N-VA-oppositie gaat daarin strikt te werk. Dat zijn we aan de vele Hasselaren die voor ons stemden verplicht. Alle dossiers die op de gemeenteraad voorliggen worden uitgepluisd. Meermaals komt het voor dat deze dossier gewoon niet in orde of onvolledig zijn. Dat was hier ook weer het geval. We kunnen dit blijven zeggen maar blijkbaar wordt er niet geluisterd. Ze leren het nooit. De meerderheid moet eens gaan beseffen dat de tijd dat ze alles tussen pot en pint door de gemeenteraad konden jagen, voorbij is,” belooft Lies Jans nog meer weerwerk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is