“Stadsbestuur moet voortouw nemen in het Begijnhofdossier”

HASSELT – Het provinciebestuur verklaarde het bod van de UHasselt op het Hasseltse begijnhof onontvankelijk. Daarmee staat de verkoop van deze waardevolle site voorlopig on hold. Desalniettemin is dit een unieke kans om stappen voorwaarts te zetten in het begijnhofdossier volgens N-VA Hasselt. “Het stadsbestuur moet nu dit dossier naar zich toetrekken”, pleit Bert Lambrechts (N-VA).

 

Het bod van de Universiteit Hasselt, samen met de LRM, voor het Begijnhof in Hasselt is onontvankelijk. Een team van experten en leden van de Limburgse deputatie veegden het voorstel van tafel.

 

“Wij vragen dat het Hasseltse stadsbestuur snel alle partners rond de tafel brengt en het voortouw neemt in het begijnhofdossier. Dit waardevol stukje erfgoed moet verankerd blijven in de Hasseltse binnenstad”, stelt Bert Lambrechts, gemeenteraadslid en provincieraadslid voor de N-VA.

 

VERSNELLING HOGER SCHAKELEN

 

N-VA Hasselt ziet geen reden om de strenge verkoopsvoorwaarden te handhaven en terug de markt op te gaan met deze historische site.  “Als zelfs de UHasselt, in samenwerking met de LRM, niet in aanmerking komt voor dit project dan kan men zich toch vragen stellen over de manier waarop de verkoopsvoorwaarden opgesteld zijn en wie daar dan wel voor in aanmerking zou kunnen komen” , aldus nog Lambrechts.

 

Het is nu aan de politieke partijen in de Limburgse deputatie en het Hasseltse stadsbestuur om deze site terug te geven aan de Hasselaren en samen met de UHasselt op zoek te gaan naar een zinvolle invulling van dit uniek stukje erfgoed. “De N-VA is zoals steeds bereid om actief en constructief mee te werken aan een oplossing”, besluit Lambrechts.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is