"Stadsbestuur moet belangrijke rol spelen om onvermijdelijke verkeershinder op de Sint-Truidersteenweg tot minimum te beperken"

Op 9 september 2014

HASSELT – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begon maandag met de herinrichting van de Sint-Truidersteenweg ter hoogte van de afrit Hasselt-Zuid. N-VA Hasselt waarschuwt voor een verkeersinfarct.
 
“De komst van IKEA is ook voor N-VA Hasselt belangrijk,” benadrukt gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans. “Met de inplanting van een dergelijk groot winkelcomplex gaat natuurlijk een heel mobiliteitsverhaal gepaard. Laat nu net het knooppunt aan Hasselt-Zuid sowieso al één van de drukste Hasseltse verkeersaders zijn. De komst van de IKEA zal de verkeerscirculatie alleen maar opdrijven. Dat er iéts moest gebeuren, stond dus buiten kijf.”

“De ingrepen die nu door AWV worden aangevat zijn een goede aanzet. Er is tegemoet gekomen aan de grootste zorg van N-VA Hasselt, nl. dat er een rechtstreekse afslag naar IKEA komt vanaf de afrit van de autosnelweg. Ook de correct afgestelde lichten die de rotonde vervangen, zouden een verbetering moeten zijn. We hebben echter wel onze vragen bij de opeenvolging van vijf verkeerslichten op een korte afstand maar hebben het volste vertrouwen in de mobiliteitsspecialisten van Wegen en Verkeer.”
 
Hinder
 
Verder wijst N-VA Hasselt ook op de verantwoordelijkheid die is weggelegd voor het stadsbestuur: “De hinder die deze ingrijpende werken onvermijdelijk met zich mee brengen, moet tot het minimum herleid worden. Signalisatie is daarbij van cruciaal belang. Daarbij is een grote verantwoordelijkheid weggelegd voor het stadsbestuur. We hopen dan ook dat het stadsbestuur de nodige maatregelen treft om deze werken met het minimaal aan hinder te laten passeren. We zullen de werken en de flankerende maatregelen alvast op de voet blijven volgen,” besluit Lies Jans.

De werken zouden in het voorjaar van 2015 moeten afgerond zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is