Stad investeert 350.000 euro in kunstgrasveld voor Torpedo Hasselt

HASSELT – De stad Hasselt voorziet 350.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld op voetbalclub Torpedo Hasselt. Uit een studie bleek dat de nood aan infrastructurele verbeteringen daar het hoogst is. “Dit is een eerste stap in de volledige vernieuwing van de accommodatie van de club,” aldus burgemeester Steven Vandeput en schepen van Jeugd en Sport Habib El Ouakili.

 

“Voetbalclub Torpedo Hasselt is een belangrijke factor binnen de Sint-Martinuswijk. Zo’n 450 jeugdspelers brengen hun vrije tijd door in deze bloeiende club. Het is dan ook een bewuste keuze van het stadsbestuur om Torpedo op die locatie te verankeren en zo zekerheid te geven omtrent hun toekomst. Om de groei van de club te ondersteunen, zijn er echter investeringen nodig. De aanleg van dit kunstgrasveld is daar een eerste stap in,” legt burgemeester Vandeput uit.

 

Investering

 

“Iedereen is het er over eens dat de aanleg van een kunstgrasveld een absolute prioriteit is voor de verdere ontwikkeling van Torpedo Hasselt. De club wil hierin graag investeren maar kan dit project niet voor de volle 100% zelf financieren. Want er wachten Torpedo immers nog enkele andere stevige investeringen zoals de vernieuwing van de kleedkamers, sanitair, e.d. Vandaar dat de stad Hasselt financieel tussenkomt,” aldus schepen van Sport El Ouakili.

“We hebben deze investering besproken op de sectie voetbal, waar alle Hasseltse voetbalclubs vertegenwoordigd zijn, en iedereen was het erover eens dat dit kunstgrasveld noodzakelijk is om tegemoet te komen aan de noden van Torpedo. De club besloot zelf om het nieuwe kunstgrasveld aan te leggen op de locatie van het huidige A-terrein. Dankzij dit nieuwe veld zullen de andere pleinen ontlast worden en er dus ook kwalitatief op vooruit gaan,” vertelt El Ouakili.

 

Site

 

Vandeput: “Dit kunstgrasveld is het startschot voor de aanpak van de volledige site waarbinnen de school, de scouts, de parochie en de wijk hun activiteiten uitoefenen. Op termijn zal dit onder andere leiden tot een multifunctioneel gebouw waar alle actoren binnen de lokale gemeenschap van kunnen genieten.”

 

“Het is duidelijk dat we deze bloeiende wijk naar waarde schatten. Het bruist er van de activiteiten. De site zal daarom een grondige upgrade krijgen waardoor onze jeugd daar in de toekomst onder de beste omstandigheden kan vertoeven,” besluit El Ouakili.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is