Stad Hasselt voorziet 50.000 euro extra coronahulp voor ontmoetingscentra

De stad Hasselt maakt 50.000 euro vrij om de ontmoetingscentra te ondersteunen. Dat bedrag moet de geleden inkomstenverliezen door de coronacrisis compenseren. Schepen Lies Jans schiet zo de beherende vzw’s ter hulp.

Elk van de 21 Hasseltse ontmoetingscentra ontvangt een basisbedrag van 1.000 euro. Daarbovenop kan nog een extra bedrag komen, gebaseerd op het omzetverlies. Hiervoor voorziet het stadsbestuur in totaal 29.000 euro, met een maximum van 2.500 euro per ontmoetingscentrum. Zo kan elk ontmoetingscentrum in totaal dus voor 3.500 euro aan extra ondersteuning krijgen bovenop de reguliere toelage. 

Broodnodig

“Deze inspanning is broodnodig omdat de gemiddelde inkomsten van de ontmoetingscentra in 2020 blijven steken op slechts 20% van de normale inkomsten. De vaste kosten blijven echter doorlopen. Daarom moeten alle ontmoetingscentra hun opgebouwde reserves aanspreken”, legt schepen van de Hasselaar Lies Jans uit.

Infrastructuur

“Nu maken we een budget vrij dat rechtstreeks naar de beherende vzw’s gaat. Daarmee helpen we een deel van hen uit zware financiële nood. Bovendien komt er zo geen rem op de investeringen in infrastructuur voor de komende jaren. Ontmoetingscentra zijn de sterkhouders van ons verenigingsleven en onze wijkgerichte vrijetijdsbesteding. Zij verdienen ondersteuning in deze moeilijke tijden”, besluit Lies Jans. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is