Stad Hasselt sluit akkoord met Vlaamse Overheid voor bouw 30 extra sociale huurwoningen

Op 21 september 2020, over deze onderwerpen: Lokaal sociaal beleid - OCMW, Ruimtelijke Ordening - Wonen

HASSELT – De stad Hasselt ondertekende een sociaal woonbeleidsconvenant met de Vlaamse Overheid waarbij er middelen worden vrijgemaakt voor de bouw van 30 extra sociale huurwoningen. Schepen van Sociaal Woonbeleid Lies Jans (N-VA) is verheugd dat ze met de financiële hulp van Vlaanderen het aantal sociale huurwoningen in Hasselt verder kan opkrikken.

 

De stad Hasselt sloot in het verleden al een dergelijk convenant af met de Vlaamse Overheid nadat de door Vlaanderen opgelegde minimale groei van sociale huurwoningen bereikt werd. “Ook dat extra pakket van 56 sociale huurwoningen is ondertussen voltooid. Daarom tekenden we opnieuw in op de oproep van Vlaams Minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA). Tegen 2023 kunnen we zo opnieuw 30 nieuwe sociale huurwoningen creëren,” laat schepen van Sociaal Woonbeleid Lies Jans weten.

“Dit convenant en de bijhorende extra sociale huurwoningen passen perfect binnen ons bestuursakkoord waarbij we een voldoende divers woningaanbod op de markt willen laten plaatsen, met een bijzondere aandacht voor de meest behoeftige gezinnen. Als stadsbestuur nemen we daarbij de regierol voor het sociaal woonbeleid maximaal op. We zorgen daarbij voor een goed overleg met de sociale huisvestingsmaatschappijen en het sociaal verhuurkantoor,” aldus Jans.

De sociale huisvestingsmaatschappijen Hacosi en Cordium blijven opportuniteiten voor nieuwbouwprojecten onderzoeken. Enerzijds om het bestaand, verouderd patrimonium te vervangen en anderzijds om netto te groeien in aantallen. De voorgestelde financiering is gebaseerd op concrete projecten waarvoor er al ontwerpen zijn uitgewerkt en waarvan de realisatie binnen 3 jaar kan worden opgestart.”

“Een aantal projecten staan on hold omwille van ontbrekende Vlaamse financiering en worden na het afsluiten van dit convenant heropgestart. Het quota van 30 wooneenheden werd gebaseerd op een aantal projecten in ontwerp die reeds ver genoeg gevorderd zijn. Concreet gaat het over projecten van Hacosi voor 9 woningen en 21 appartementen die dus binnen de drie jaar afgewerkt moeten zijn”, besluit Jans.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is