“Sporting Hasselt mag terug ambitie tonen”

Op 10 september 2014

HASSELT – “Als Sporting Hasselt sportief een stap hoger zou kunnen zetten, dan zorgen wij dat de club in een stadion kan spelen dat voldoet aan de eisen van tweede klasse.” Dat antwoordde schepen van Sport Rob Beenders op een vraag van N-VA-gemeenteraadslid Jan Wouters over de slechte staat van het Stedelijk Sportstadion.
 
Aanleiding voor de vraag van Jan Wouters was een mankement aan het dak van de kantine van het stadion dat maar niet hersteld werd. De club mocht pas vier maanden na de aanvraag een herstellingsploeg verwelkomen. In tussentijd bleef de kantine dicht: “Ik moet geen tekeningetje maken bij het verlies aan inkomsten dat de club daaronder geleden heeft,” aldus Jan Wouters. “Probeer de komst van de fans van Genk, Belgrado en Southampton maar eens op te vangen zonder kantine.”
 
Garantie
 
Maar dat probleem is eigenlijk maar het topje van de ijsberg: “Het stadsbestuur verwaarloost al jaren het Stedelijk Sportstadion, waar ze toch eigenaar van zijn. Ondertussen sloot de brandweer uit veiligheidsoverwegingen al grote delen van het stadion. Door die lamentabele toestand zag de club vorig seizoen nog haar licentieaanvraag voor tweede klasse geweigerd,” legt Wouters uit

“Als eigenaar moet het stadbestuur ervoor zorgen dat de club het stadion kan gebruiken waarvoor het dient. Als dat voetbal in tweede klasse zou zijn dan moet de stad zijn verplichtingen nakomen en zorgen dat dit mogelijk is,” pikte Guido Fissette in.
“Als Sporting Hasselt sportief een stap hoger zou kunnen zetten, dan zorgen wij dat de club in een stadion kan spelen dat voldoet aan de eisen van tweede klasse,” repliceerde schepen van Sport Rob Beenders.

“Dat is dan een nieuw element waar wij tevreden akte van nemen,” aldus Fissette.
“Dit is een hele opluchting voor de club. Sporting Hasselt mag hierdoor weer ambitie tonen. Nu kan de club zich terug ten volle op het sportieve storten,” vult Jan Wouters nog aan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is