Rik Dehollogne (N-VA) hekelt het uitblijven van de beloofde centrummanager

Op 13 december 2016, over deze onderwerpen: Lokale middenstand en ondernemen

HASSELT – Op 29 april kondigde schepen van economie Tom Vandeput (CD&V) de oprichting van de vzw Centrummanagement aan. Tot op heden is die vzw, die de promotie van Hasselt als winkelstad moet verzorgen, er nog steeds niet. "De schepen houdt zijn beloftes niet en heeft dit dossier totaal niet in de hand”, aldus gemeenteraadslid Rik Dehollogne.

 

“In het kader van de ontwikkeling van de Blauwe Boulevard beloofde schepen van economie Tom Vandeput (CD&V) al in 2013 de oprichting van de vzw Centrummanagement. Deze vzw zou Hasselt als winkelstad moeten promoten. Eens deze vzw uit de startblokken zou schieten zou er een centrummanager worden aangesteld. Hij of zij zou dan allerlei acties uit de grond kunnen stampen om Hasselt nog meer op de kaart te zetten als winkelstad bij uitstek. Op 29 april kondigden toenmalig burgemeester Hilde Claes, schepen van economie Tom Vandeput samen met UNIZO de effectieve oprichting van de vzw aan”, kadert gemeenteraadslid Rik Dehollogne in het kort de geschiedenis van de centrummanager. “Jammer genoeg moeten we dit verhaal nog steeds in de voorwaardelijke wijze vertellen. Schepen van economie Tom Vandeput (CD&V) is misschien goed met woorden maar zijn daden blijven mijlenver achter. Sinds hij aan het roer staat van de lokale economie in Hasselt is er nog niets structureels gedaan voor de binnenstad. Hij hing 10 000 lichtjes in de bomen van de Groene Boulevard maar dat kan je niet echt een structurele beleidsdaad noemen.”

 

Koning van de aankondigingspolitiek

 

Dehollogne benadrukt het belang van de vzw Centrummanagement. “Met de komst van de Blauwe Boulevard was het essentieel dat we een goed evenwicht zouden vinden tussen de binnenstad en deze nieuwe attractiepool aan de Kanaalkom. Daarom ook het idee van de centrummanager. Maar als het al vier jaar duurt om nog maar de vzw op te richten dan vrezen wij het ergste voor de resultaten die uiteindelijk zullen kunnen worden voorgelegd. Als koning van de aankondigingspolitiek mag schepen Tom Vandeput (CD&V) zijn mooie woordjes eindelijk eens beginnen om te zetten in daden. We moeten echter jammer genoeg vaststellen dat de schepen dit dossier totaal niet in de hand heeft en er maar niet in slaagt om zijn beloftes kracht bij te zetten”, besluit Dehollogne.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is