Politiek viert Valentijn

Op 15 februari 2008

Joëlle Milquet is 'madame non'. In Vlaanderen is ze niet meteen de meest geliefde politica. Maar zij, of tenminste toch haar partij, ziet ons Vlamingen nog graag. Gisteren deelde de cdH in het station van Antwerpen immers gedichtjes en chocolaatjes uit om dat duidelijk te maken.

sp.a-Limburg zorgde voor het gepaste antwoord. Een vijftiental militanten zakten gisteren immers af naar de Place Saint-Lambert in hartje Luik om er 'pommes d'amour' uit te delen. Plus een vuurrode folder waarin uitgelegd werd dat de Vlaamse socialisten solidair blijven met de Franstaligen. Iets wat de Luikenaars, althans zij die zich de moeite getroostten om de folder te lezen, ten zeerste konden appreciren.

Zoals Laurette Jadoul: "Hier in Luik komen veel Limburgers. Ze zijn altijd welkom. Zelf ga ik vaak naar Tongeren en Hasselt. Ik word er altijd goed onthaald. De mensen onder elkaar hebben weinig problemen, het zijn onze politici in Brussel die problemen maken."

Overigens is het zo dat de militanten van sp.a-Limburg niet enkel inLuik maar ook aan de stations in onze provincie actie voerden. Daar kregen ze het gezelschap van de N-VA. Die deelden geen appelen uit, wel chocoladen hartjes om aan te tonen dat ze een hart voor de mensen hebben. Plus een folder waarin ze nog eens uitlegden waarom een staatshervorming nodig is en blijft.

In de gratis krant Metro had de N-VA ook een hele rits contactadvertenties gezet. Zo lezen we dat een knappe dame met karakter, 53 jaar, nobele (sic) Limburger en Vlaamse wereldburger een levensgenieter zoekt voor boeiende gesprekken over o.a. politiek. Regio Hasselt, Brussel of Straatsburg. Als dat Frieda Brepoels niet is. ED/LC

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is