Opnieuw Pitch Please voor Limburgse student-ondernemers

Hasselt en Genk zetten samen met het Limburgse hoger onderwijs (UHasselt en de hogescholen PXL, UCLL en LUCA School of Arts) hun schouders onder een nieuw projectjaar van ‘Pitch Please’. Met dit project willen ze ondernemende vaardigheden van de studenten aanwakkeren en verder ontwikkelen, ongeacht of ze deze later willen toepassen als ondernemer, zelfstandige of werknemer.

 

Samen met de Universiteit Hasselt en de hogescholen PXL, UCLL en LUCA School of Arts organiseren Hasselt en Genk dit jaar weer diverse activiteiten voor ondernemende studenten. Met hun gratis infosessies, workshops, inspiratiecafés, hackathons, netwerkevents en coaching momenten is het aanbod van Pitch Please aantrekkelijk voor elke student.

 

Schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne: “Pitch Please maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren. Zo helpen we jongeren die nog studeren maar toch al zin hebben om te ondernemen, op weg. We willen jongeren tussen 18 en 25 jaar die wonen of studeren in Hasselt hiermee inspireren om meer ondernemend te denken en te handelen. Dit moet leiden tot meer startende ondernemingen in Hasselt, maar ook bedrijven vragen steeds meer ondernemende kwaliteiten van hun werknemers. Pitch Please kan hun hierbij helpen en begeleiden.”

 

Jongeren en ondernemerschap

 

Haast 17% van alle zelfstandigen van 18 tot en met 25 jaar in Vlaanderen is student-zelfstandige en bijna de helft van de student-zelfstandigen blijft zelfstandig na afstuderen. Deze tendens wordt niet alleen opgemerkt maar ook aangewakkerd binnen Pitch Please. “Meer en meer studenten vinden de weg naar onze coaches en onze events. Zowel studenten die een eigen zaak willen opstarten als studenten die hun ondernemende softskills willen versterken door deel te nemen aan onze events helpen we verder. Het onderdeel netwerken dragen we ook hoog in het vaandel, zowel tijdens specifieke netwerkevents als na elke workshop voorzien we tijd en ruimte voor de ontmoeting tussen studenten en student-ondernemers,” vertelt Dehollogne.

 

Inspiratiecafé

 

Op donderdag 26 oktober zette Pitch Please een nieuw academiejaar in met hun Kick-Off Inspiratiecafé in de Holiday Inn Hasselt. Er daagden zo’n 200 geïnteresseerden op. Gastspreker Kristof Schurmans (zakelijk coördinator Rock Herk) werd voorafgegaan door vier student-ondernemingen uit elk van de vier onderwijsinstellingen. Het slotwoord was voor Vlaams minister van Economie Jo Brouns. “Dit Limburgs project is een mooi voorbeeld van hoe onze studentensteden Hasselt en Genk de krachten bundelen ter ondersteuning van jong ondernemerschap. We bouwen hier vandaag de brug tussen jonge ondernemers, de ondersteunde kenniscentra en inspirerende netwerkorganisaties.  Op deze manier trachten we zo het grote potentieel aan jong ondernemerschapstalent in Limburg te stimuleren.  Het belang hiervan kan niet overschat worden om de toekomst van (lokaal) ondernemerschap in onze provincie te verzekeren,” aldus de minister.

 

Ontdek de projecten in andere studentensteden op www.vlaio.be/jongondernemen - #jongondernemen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is