U bent hier
Nieuw event ‘Hasselt à la carte’ brengt smaak in alle vormen naar breed publiek
Met ‘Hasselt à la carte’, een fonkelnieuwe smaakevent, geeft de stad haar smaakverhaal een extra dimensie. Van 22 februari tot en met 2 maart zet Hasselt zich nog nadrukkelijker op de kaart als culinaire hotspot. Een week lang kan je genieten van een uitgebreide waaier aan smaakbelevingen. Van workshops tot expo’s en lezingen, voor verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, foodies of gezondheidsfreaks. “We bekijken ‘smaak’ vanuit verschillende perspectieven en willen daar dan ook zoveel mogelijk smaakvolle partners bij betrekken,” aldus schepen van Toerisme en Lokale Economie, Rik Dehollogne.
‘Hasselt à la carte’ wordt voortaan een vast onderdeel van het Hasseltse smaakmenu. Dehollogne: “Het evenement zal jaarlijks terugkeren en biedt een frisse kijk op smaak in al zijn vormen, met een knipoog naar het verleden, het heden én de toekomst. Hasselt, dat is de Stad van de Smaak. Alles wat we ondernemen, doen we met smaak. 'Hasselt en smaak' is al eeuwenlang een beproefd duo. De stad heeft zich altijd gepositioneerd als dé plek voor gastronomisch genieten. Smaak is dan ook meer dan een traditie in Hasselt – het zit diepgeworteld in het DNA van de stad. Op die traditie borduren we nu voort. En we willen dat iedereen meedoet: kinderen, levensgenieters, toevallige passanten, trendwatchers, … noem maar op. In ons ruime aanbod zal er voor iedereen wel iets interessants zitten.”
Een greep uit het gevarieerd aanbod tijdens de smaakweek: workshops banketbakkerij, jenevercocktails, speculaaspasta en outdoor-cooking. Lezing over plantaardig koken en ‘De Smaak van Hasselt’. Degustatie mousserende wijn Schorpion, bezoek wijndomein Wideux, rondleiding en tasting Fryns Distillery. Expo: Voeding in tijd van oorlogsschaarste.
Meer info over de verschillende activiteiten vind je op https://www.visithasselt.be/nl/hasseltalacarte