N-VA Hasselt wil pendelabonnement voor Astridparking

Op 10 maart 2014

HASSELT – De pendelaars die hun wagen op de Astridparking zetten, worden meermaals per week geconfronteerd met defecte parkeermeters. N-VA Hasselt stelt een pendelabonnement voor. ‘Zo’n abonnement zou het veel eenvoudiger en efficiënter maken voor de pendelaars,’ aldus Lies Jans (N-VA).

Op de Astridparking moet er sinds kort 2 euro betaald worden voor een dag parkeren. De parkeerautomaten laten het echter regelmatig afweten. Hierdoor kunnen de pendelaars geen ticketje kopen. Hetgeen hen dan weer een boete van 25 euro oplevert. ‘N-VA Hasselt pleitte in de eerste plaats voor het gratis openstellen van de Astridparking tot dat er een oplossing gevonden was voor de vele pendelaars die met het verdwijnen van de parking in Runkst andere oorden moesten opzoeken. Daar werd door het stadsbestuur niet op ingaan en dat betreuren we nog steeds,’ aldus Lies Jans.

‘De realiteit is er nu echter dat er een ticket van 2 euro moet betaald worden. Blijkbaar zijn de automaten dikwijls buiten werking. Dat kan natuurlijk niet. Los daarvan zou het ook gewoon gemakkelijker en efficiënter zijn als de pendelaars een abonnement konden kopen voor die parking. Zo’n abonnement maakt het ’s morgens veel eenvoudiger voor de pendelaars. De termijn kan bijvoorbeeld bepaald worden op 3, 6 of 12 maanden,’ legt Lies Jans uit.

‘Uiteraard moeten de parkeermeters ook gewoon gemaakt worden en moet het stadsbestuur er voor zorgen dat deze niet meer om de haverklap defect zijn,’ besluit Jans.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is