N-VA Hasselt wil eindelijk fietspad in centrum van Kuringen

Op 27 september 2012, over deze onderwerpen: Mobiliteit

‘N-VA Hasselt kiest voor de fiets. Daarvoor moet de infrastructuur wel aanwezig zijn. Het centrum van Kuringen is daarvan een goed voorbeeld. Daar moet een fietspad komen.’ Dat maakte N-VA Hasselt duidelijk met een ludieke actie.

N-VA Hasselt fietste donderdagochtend door Kuringen-centrum. Vlaams parlementslid Lies Jans, lijsttrekker Steven Vandeput en lijstduwer Bert Lambrechts deden dat echter niet gewoon. Voor de gelegenheid hadden de kopstukken van de partij zich getooid in stevige beveiligingskleren met knie-, borst- en armbeschermers. Daarmee wilden ze duidelijk maken dat je je maar beter bijzonder goed beschermd als je door Kuringen-centrum wilt fietsen: ‘Iedere ochtend zo’n zwaar beveiligingspak aantrekken kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. We willen de voetgangers en fietsers wel veilig naar school. Bij voorkeur op vrijliggende fietspaden,’ aldus Lies Jans, nummer twee op de Hasseltse N-VA-lijst en in het Vlaams parlement vast lid van de commissie mobiliteit. ‘De inwoners van Kuringen smeken al jaren om een fietspad. De vraag naar een fietspad in het centrum werd ook bevestigd door onze interactieve webstek www.veiligverkeerhasselt.be. Daarmee vroegen we begin dit jaar aan de Hasselaar om onveilige verkeerssituatie in Hasselt te melden. De situatie in Kuringen-centrum eindigde op de tweede plaats.’

Totaalplan Fiets

N-VA Hasselt zet sterk in op de fiets: ‘De kracht van de fiets als snelle en goedkope weg naar school, werk en buurt moet herontdekt worden. Een totaalplan voor de fiets is voor Hasselt noodzakelijk. Bij de opmaak hiervan moet er structureel overleg zijn met alle betrokken. Bijzondere aandacht moet gaan naar de veiligheid van de fietser. De fietsinfrastructuur moet voldoen aan de beste kwaliteits-en veiligheidsnormen. Bovendien moet er een specifiek onderhoudsplan voor fietspaden worden opgesteld. Bij heraanleg van wegen of tijdens wegenwerken, moet meer aandacht gaan naar de veiligheid en bereikbaarheid voor fietsers,’ licht Lies Jans de plannen van N-VA Hasselt toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is