N-VA Hasselt wil bestemming Alverbergsite definitief vastleggen voor omnisport

HASSELT – “Leg de bestemming van de Alverbergsite definitief vast voor sportactiviteiten”. Dat was het voorstel dat Jan Wouters (N-VA) aan bevoegd schepen Tom Vandeput (CD&V) voorlegde. Die bleef echter wazig in zijn antwoord.

 

“Overal appartementen neerpoten, kan iedereen. U bent er ondertussen een expert in geworden. Maar een uniek sportcomplex in het stadscentrum vastleggen voor de toekomst: dat vergt visie. En lef om te weerstaan aan de lokroep van die bevriende bouwpromotoren. Lef en visie: jammer genoeg twee eigenschappen die u blijkbaar niet bezit”.  Gemeenteraadslid Jan Wouters was keihard voor schepen van grondbeleid Tom Vandeput.

Zijn beleid bestaat er volgens Wouters in om als in een soort Monopolyspel overal in Hasselt huizen en appartementen op te trekken. “Een visie zit daar totaal niet achter. Wij vragen de schepen met aandrang om voor één keer zijn kortzichtig beleid te laten varen en verder te kijken. De Alverbergsite is uniek in Vlaanderen. Binnen de grote ring, op wandelafstand van de Grote Markt, liggen daar verschillende sportclubs gecentraliseerd. Tennis op wereldniveau. Handbal op Europees niveau. Basket en voetbal op nationaal niveau. Maar ook karate, zaalvoetbal, taekwondo, gehandicaptensport … Je vindt het allemaal op een relatief kleine oppervlakte. Deze sportsite maakt deel uit van het uitzicht van Hasselt en is ideaal gelegen aan één van de invalswegen van de stad. Laten we dit als stad bestendigen en vastleggen als één grote omnisportsite voor de toekomst waar elke sportbeoefenaar zijn gading kan vinden.”

Wouters kaartte aan dat door de definitieve toewijzing van deze site, de betrokken clubs hun toekomstplannen kunnen concretiseren. “Het is al erg genoeg dat dit stadsbestuur op geen enkel moment te betrappen is op een langetermijnvisie. Maar het is niet omdat jullie niet verder denken dan de waan van de dag dat jullie ook de sportclubs moeten beperken in het uitwerken van een toekomstplan. Die sportclubs hebben het sowieso al moeilijk genoeg om rond te komen. Doordat u hen nu ook hindert in langetermijndenken, schrijf je hen de facto af. Vergeet wel niet dat die sportclubs duizenden jeugdspelers vertegenwoordigen. En de jeugd is de toekomst van deze stad. Zijn die jongeren voor u ook niet meer waard dan een nieuwe woontoren?”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is