N-VA Hasselt vraagt duidelijkheid over groenstrook langs Boulevard ‘Groene Boulevard?’

Op 30 mei 2012

N-VA Hasselt vraagt duidelijkheid aan het stadsbestuur over het mogelijk verdwijnen van (een deel van?) de groenstrook aan het Kolonel Dusartplein. ‘Wij horen heel wat geruchten maar vanuit het stadhuis is het oorverdovend stil,’ aldus Lies Jans (N-VA)

 

De strook tussen de Congostraat, de Groene Boulevard en de Maastrichtersteenweg is een mooie groene buffer tussen het Kolonel Dusartplein en de huizen die achter dit plein gelegen zijn. Die strook of een deel daarvan zou nu plaats moeten maken voor fietsenstallingen: ‘N-VA Hasselt is ook voorstander van optimale voorzieningen voor de fietsers. Maar deze groene strook mag daarvoor niet wijken. We spreken toch nog altijd van de Groene Boulevard? Laten we dan het groen dat er is niet weghalen. N-VA Hasselt hoopt dan ook dat het niet zover komt en vraagt aan het stadsbestuur duidelijkheid over hun plannen daar,’ laat Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans weten. ‘Niemand weet immers wat er gaat gebeuren. Ondertussen werden er wel al opmetingen gedaan. Waarom worden de buurtbewoners hier niet bij betrokken? Is dat zo moeilijk? Diezelfde buurtbewoners reageerden al met een bordencampagne. Het stadsbestuur hult zich in onduidelijkheid. Net als over de algehele visie over het Kolonel Dusartplein. Schepen van openbare werken Vandeput zou dit plein deels willen overdekken. Schepen van mobiliteit Beenders wil de Groene Boulevard dan weer verleggen. Hoe zal het plein er bovendien na de eventuele doortocht van de Spartacustram uitzien? Onduidelijkheid troef! Dit is opnieuw een mooi voorbeeld van het gebrek aan transparantie dat deze bestuursploeg al zes jaar kenmerkt.’

Fietspaden

Dat nu net op die plaats fietsenstallingen moeten komen begrijpen ze bij de N-VA ook niet goed: ‘Er is op het evenementenplein toch plaats genoeg? Het stadsbestuur zou trouwens best wat meer aandacht besteden aan de staat van de fietspaden die er in vele gevallen slecht en ronduit gevaarlijk bijliggen,’ besluit Lies Jans.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is