N-VA Hasselt hekelt “overlegcultuur” van het Hasseltse stadbestuur

Op 13 augustus 2012

De Hasseltse taximaatschappijen moeten tijdens de periode van Rimpelrock en Pukkelpop hun traditionele standplaats aan het station afstaan aan de bussen van De Lijn. “Broodroof” reageert de taxisector terecht.

 

Op donderdag 9 augustus viel er bij de Hasseltse taximaatschappijen een brief in de bus. Hierin werden ze op de hoogte gesteld van het feit dat ze hun traditionele standplaats moesten afstaan tijdens de festivaldagen. ‘Enkele dagen voor Rimpelrock wordt de taxisector geconfronteerd met een voldongen feit. Dat kan niet. Temeer omdat de taxisector al langer vragende partij is voor een constructief onderhoud met het stadsbestuur. Hier werd echter niet op ingegaan,’ hekelt Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans niet alleen de beslissing maar ook de manier waarop die genomen is.

‘Opnieuw wordt hier geen enkele vorm van overleg gepleegd. In de brief wordt medegedeeld dat De Lijn een voorstel heeft gedaan om tijdelijk de standplaatsen van de taxi’s aan het station in te nemen. Het stadsbestuur ging hiermee akkoord. Punt. Daar moet je het als taximaatschappij dan maar mee doen. Dat vinden we erg jammer,’ aldus nog Lies Jans. ‘Hier wordt toch een belangrijke bron van inkomsten ontnomen. Het alternatief dat werd aangeboden, is immers helemaal niet afdoende.’

Behalve de feitelijke beslissing stoot ook de manier van werken van het stadsbestuur N-VA Hasselt voor de borst: ‘De brief werd ondertekend door burgemeester en schepenen. Na navraag door de taximaatschappijen blijkt dat deze brief niet is voorgelegd aan het schepencollege. Laat staan goedgekeurd. Er wordt niet eens onderling overlegd. Maar vooral de taxisector wordt hier volledig buitenspel gelaten. Dit is alweer typerend voor het beleid dat dit stadsbestuur voert. Transparantie en betrokkenheid zijn hier ver weg. Dat moet veranderen,’ besluit N-VA Hasselt.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is