N-VA Hasselt heet jonge gezinnen welkom in de stad

Op 11 oktober 2012

N-VA Hasselt heet jonge gezinnen welkom in de stad “Binnenstad doen bruisen door bewoning”

HASSELT – Aandacht voor een écht gezinsbeleid is één van de speerpunten van het N-VA programma voor Hasselt. Vandaag onderstreepte de N-VA dat thema door een ludieke actie in de binnenstad.

Lijsttrekker Steven Vandeput, Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans, die als tweede op de N-VA-lijst voor Hasselt staat, en lijstduwer Bert Lambrechts trokken donderdagochtend samen met een deel sympathisanten de Hasseltse binnenstad.  Met een aantal vogelnestkastjes wilden zij hun boodschap in de verf zetten. Lijsttrekker Steven Vandeput: “In de lente hangen heel wat mensen vogelnestkastjes in hun tuin. Ze geven daarmee aan de aankomende vogeltjes een krachtig signaal: je bent welkom om hier je nest te bouwen. Hetzelfde doen we vandaag in Hasselt. Door o.a. het ontbreken van een visie op wonen is Hasselt voor jongere gezinnen en tweeverdieners immers nagenoeg onbetaalbaar geworden.”

Een visie is volgens de N-VA nochtans noodzakelijk om ook op lange termijn Hasselt leefbaar te houden. De voorbije jaren heeft het stadsbestuur vooral prestigeprojecten aangemoedigd. Door  grote appartementen en woningen te laten bouwen, trok de stad vooral mensen aan het einde van hun professionele carrière aan. De N-VA wil absoluut inzetten op betaalbare, en dus ook kleinere, woningen.

Ook de binnenstad terug bewoonbaar maken.

Ruimte is schaars in Hasselt, om bijkomende woningen te creëren moet niet alleen aan nieuwbouw worden gedacht. N-VA Hasselt ontwikkelde een plan om ook in de binnenstad wonen aan te moedigen.

“Als we het stadsbestuur van vandaag zouden geloven over de binnenstad, bestaat er niets anders dan winkels en horeca. Wij willen dat omkeren: bewoning in de binnenstad kan de stad doen bruisen,” legt Vandeput de visie van N-VA Hasselt uit.

De N-VA pleit voor een planmatige aanpak van nieuwe ontwikkelingen. “In samenspraak met de betrokken actoren moeten we op korte termijn kunnen komen tot een masterplan voor de binnenstad. Vanaf dan zal gericht beleid kunnen gevoerd worden met zowel stimulerende als meer dringende maatregelen,” besluit Vandeput.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is