Minister Weyts investeert meer dan 2 miljoen euro in Vrije Basisschool Tuinwijk

Op 28 oktober 2020, over deze onderwerpen: Algemeen beieid

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 2.153.723,49 in de Vrije Basisschool Tuinwijk in Hasselt “Ook in moeilijke tijden blijven we investeren in onze schoolinfrastructuur. De nood aan extra capaciteit is groot”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze aanzienlijke investering is van groot belang voor de uitbreiding van onze capaciteit. Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen”, vult burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Steven Vandeput aan.

“Naast nieuwbouwprojecten renoveren we oude schoolgebouwen met het oog op duurzaamheid en ecologie, zodat deze gebouwen net als onze nieuwbouwprojecten voldoen in onder meer ventilatievoorziening.”, zegt Weyts.

“De investering in de Lazarijstraat dient voor verbouwingswerken na de aankoop van het klooster dat gelegen is naast de school. Dat klooster wordt immers omgebouwd tot schoolgebouwen”, legt Vandeput uit.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Hasselt ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 2.153.723,49 in de Vrije Basisschool Tuinwijk in Hasselt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is