“Minachting stadsbestuur voor Hasselaar kent geen grenzen”

Op 26 mei 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

HASSELT – De bewoners van de Casterwijk protesteerden tijdens de gemeenteraad van mei tegen de invoering van éénrichtingsverkeer voor verschillende invalswegen naar hun wijk. “Alle verkeer wordt zo naar één straat geleid. Dankzij mijn tussenkomst én de sterke aanwezigheid van de buurtbewoners, zal de schepen overleg opstarten,” aldus Rik Dehollogne, die dit probleem aankaartte.

Het wordt stilaan een gewoonte. Schepen El Ouakili (SP.a) voert éénzijdig, zonder overleg met de betrokkenen, een maatregel door en moet dan tijdens de volgende gemeenteraad door het stof. Het was zo met het parkeerreglement, het is niet anders met de drieste invoering van éénrichtingsverkeer naar de Casterwijk. “Als je verschillende toegangswegen afsnijdt, dan is het logisch dat alle verkeer op enkele straten terecht komt. De Casterstraat is nu de dupe van deze ondoordachte maatregel door de schepen. Verkeerstellingen bevestigen dat deze straat heel wat meer verkeer moet slikken sinds de invoering van het éénrichtingsverkeer in de andere toegangswegen. Je moet geen verkeersspecialist zijn om dat al op voorhand te zien aankomen. De schepen zag het echter niet.”

Gemeenteraadslid Dehollogne (N-VA) voelde El Ouakili dan ook aan de tand tijdens de gemeenteraad. “Hij beloofde overleg op te starten met de buurt. Op zich is dat positief, maar natuurlijk moet dat overleg er komen vóór je een beslissing neemt. Niet erna. Nu zijn het vijgen na Pasen en lijkt dit gewoon een zoethoudertje voor de buurtbewoners. Het is wel typerend voor het beleid dat deze stad voert. Zonder visie, zonder transparantie en zonder betrokkenheid van de inwoners,” aldus Dehollogne.

Voor N-VA Hasselt geldt er een andere werkmethode. “Bij besluitvorming moet er eerst grondig onderzoek gedaan worden. Daarna volgt eerst uitvoerig overleg met alle betrokkenen, in eerste instantie de buurtbewoners, en dan pas kan het voorstel aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Dit stadsbestuur doet het steevast andersom en zet daarmee de betrokkenen op voorhand al buitenspel. De minachting van dit stadsbestuur voor de Hasselaar kent duidelijk geen grenzen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is