Met vernieuwde historische stadswandelingen ontdek je Hasselt van weleer

Op 23 december 2022, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd - Sport - Bibliotheek, Toerisme & evenementen

Visit Hasselt steekt de historische stadswandeling in een nieuw kleedje en voegt samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg een bijhorende postkaartenset met oude foto’s toe. “De historische stadswandeling is een klassieker én een zeer populair product. Zowel voor Hasselaren als voor bezoekers intrigeert en inspireert het DNA van Hasselt. Vandaar dat we dit product blijven vasthouden en vernieuwen”, zegt schepen voor Toerisme Rik Dehollogne. De dienst Erfgoed van Bibliotheek Hasselt Limburg dook in de archieven om op zoek te gaan naar unieke historische beelden. “Het idee om deze foto’s naar een breder publiek te ontsluiten ontstond reeds tijdens de succesvolle expo Flaneren door Hasselt”, aldus schepen voor bibliotheek Habib El Ouakili.

 

De vernieuwde historische stadswandeling kan zowel met als zonder postkaartenset gedaan worden, en de historische foto’s zorgen absoluut voor een extra betekenisvolle laag. In dit product staan de beelden centraal terwijl de historische uitleg van gebouwen, markante kunstwerken, straatbeelden, eerder beknopt is. Wie toch graag wat meer te weten komt, kan de bijkomende detailinfo lezen over historische Hasselaren of belangrijke gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de poolreiziger Adrien de Gerlache of de Virga Jessefeesten. Met de extra set van 10 historische prentbriefkaarten kan je tijdens de route 10 straatbeelden vergelijken met de historische equivalenten.

 

Verder hoef je alleen maar de koperen klinknagels op de voetpaden te volgen. En de hazelnoot op de klinknagels? Die is niet alleen hét symbool van Hasselt maar wijst ook de wandelrichting aan. Liever digitaal de route volgen? Dat kan via visithasselt.be/historische-stadswandeling. 

 

De historische stadswandeling is beschikbaar in 4 talen en kost 3 euro. De postkaartenset is enkel in het Nederlands verkrijgbaar voor 3 euro. De wandeling én de postkaartenset zijn samen als pakket verkrijgbaar voor 5 euro.

Verkooppunten: Visit Hasselt en Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL Dusart).

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is