Marc Roppe nieuwe voorzitter N-VA Hasselt

Op 10 juni 2013

Marc Roppe is de nieuwe voorzitter van N-VA Hasselt. Hij volgt Davy Steegmans op die om persoonlijke redenen een stapje opzij zette. ‘Opbouwende oppositie voeren met deze ploeg wordt ook mijn voornaamste doel,’ aldus Roppe.

Tijdens het succesvolle braadfeest van afgelopen zaterdag werd Marc Roppe (56) voorgesteld als nieuwe voorzitter. Marc is de jongste zoon van oud-gouverneur Louis Roppe en werkt als kaderlid in de staalindustrie. Hij was sinds de bestuursverkiezingen van maart jl. al ondervoorzitter van N-VA Hasselt en volgt nu automatisch Davy Steegmans op. Na enkele Marc Roppemaanden in zijn tweede periode als voorzitter zette Steegmans noodgedwongen een stapje opzij: ‘Door een nieuwe wending in mijn professioneel leven kon ik onmogelijk de functie van voorzitter naar behoren blijven uitoefenen,’ aldus Steegmans. ‘Voorzitter zijn van N-VA Hasselt neemt heel wat tijd in beslag. Die kon ik niet meer vrijmaken. Daarom laat ik het liever aan anderen over. Ik blijf wel gewoon lid van het bestuur.’

Inhoudelijke oppositie

‘In de eerste plaats wil ik Davy bedanken voor het vele werk dat hij voor onze afdeling geleverd heeft,’ aldus Marc Roppe. ‘Mede dankzij zijn impuls is het ledenaantal van N-VA Hasselt enorm gestegen. Ik zal zijn werk zo goed mogelijk proberen verder te zetten. In de eerste plaats moet N-VA Hasselt de stem van de oppositie blijven. Eén op vier Hasselaren koos voor ons, wij zijn hun spreekbuis. Ik sta er ook niet alleen voor. We beschikken over een ijzersterke fractie en een uitgebreid bestuur. Federaal kamerlid Steven Vandeput en Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans maar ook Kris Snijkers, woordvoerder van minister Geert Bourgeois, maken deel uit van de Hasseltse ploeg. Die kennis stellen we ten dienste van alle Hasselaren. Dat is ook nodig want er ligt hier zeer veel werk op de plank,’ besluit Roppe.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is