Lut Creemers (N-VA) vraagt én krijgt aandacht voor onveilige verkeerssituatie uitrit parking Astridlaan

Op 26 november 2015

HASSELT – Schepen van Mobiliteit El Ouakili zal de onveilige verkeerssituatie aan de uitrit van de parking Astridlaan voorleggen aan de verkeerscommissie. Dit antwoordde hij op vraag van oppositielid Lut Creemers (N-VA) die hierover was gecontacteerd door bezorgde inwoners.

“Het is mijn taak om de bezorgdheid van de Hasselaren over te brengen aan de bevoegde schepen,”antwoordde Lut Creemers aan schepen El Ouakili die de gevaarlijke verkeerssituatie aan de uitrit van de Astridlaan eerst nog probeerde te minimaliseren. “Er is hierover nog geen enkele melding binnengekomen bij de verkeersdienst en de voorbije drie jaar is hier nog geen enkel ongeval gebeurd. Eigenlijk is dit één van de veiligste parkings van Hasselt,” aldus de schepen.

“Ik wacht liever niet tot er een ongeval gebeurt om maatregelen te nemen. We kunnen beter voorkomen dan genezen. Bovendien kreeg ik dus wel een melding binnen. Ik geef ze u bij deze door. Beschouw dit dan als de eerste melding over deze situatie,” aldus nog Creemers.

De schepen ging hier op in. “Als we maatregelen kunnen nemen die de verkeersveiligheid kan verbeteren, zullen we dat zeker doen. Ik zal deze situatie dan ook voorleggen op de volgende bijeenkomst van de verkeerscommissie.”

“Dan wacht ik in spanning af wat deze commissie zal beslissen maar ben ik alvast verheugd dat er aandacht aan besteed zal worden,” besluit Creemers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is