Lut Creemers (N-VA) blijft aandringen op afronding actualisering politiereglement

Op 26 november 2015

HASSELT – De actualisering van het Gecoördineerd Politiereglement lijkt wel de Processie van Echternach. Opnieuw moest gemeenteraadslid Lut Creemers (N-VA) burgemeester Claes aannamen tot actie. Nog dit jaar zou de actualisering eindelijk afgerond zijn.

Het was niet de eerste keer dat oppositielid Lut Creemers bij de burgemeester moest gaan aankloppen voor een stand van zaken rond de actualisering van het politiereglement. Dat houdt onder meer een aanpassing van de GAS-boetes in. “Op de Gemeenteraad van 28 april 2015 bleek er nog steeds geen uitspraak te zijn i.v.m. de vordering van de Liga der Mensenrechten. Tijdens de week die volgde na die zitting, zou er een overleg plaatsvinden met het Parket om te beslissen, ofwel het ontwerpdocument voorleggen aan de raadsleden, ofwel wachten op de uitspraak van de Raad van State. Tot nu toe hebben wij hier niets over vernomen en nog geen ontwerpdocument gezien. Dit duurt veel te lang. Mijn eenvoudige vraag is: Waar blijft dat ontwerpdocument en wanneer hebben we eindelijk een bijgestuurd politiereglement?,” aldus Lut Creemers.

“Onze oefening was bijna rond toen de fusie van de politiezones werd ingevoerd. We moesten ons huiswerk dus voorleggen aan de andere zones. We streven immers naar één reglement voor de hele, nieuwe zone. Het is nu wachten tot zij hun goedkeuring geven. Ik verwacht die nog dit jaar,” aldus burgemeester Claes.

Nadien moet dit document nog passeren voorbij de adviesraad, het schepencollege, de politieraad en uiteindelijk de gemeenteraad. Midden januari is er alvast een overleg met de Procureur gepland.

“We kijken er alvast naar uit en zullen dit blijven opvolgen,” besloot Creemers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is