Limburg niet aanwezig op wereldexpo in Milaan

Op 27 mei 2015

HASSELT/MILAAN - Onder impuls van Flanders Investment & Trade (FIT) worden de troeven van Vlaanderen en haar verschillende provincies in de kijker gezet op de wereldexpo in Milaan. “Ik stel vast dat Limburg niet aanwezig is op de wereldexpo in Milaan en dat is in deze economisch moeilijke tijden een gemiste kans” zegt Bert Lambrechts, provincieraadslid voor de N-VA, die ter plaatse een kijkje ging nemen.

LIMBURG BLINKT UIT IN AFWEZIGHEID

Flanders Investment & Trade (FIT) werd door de Vlaamse Regering aangesteld als coördinator van de Vlaamse deelname aan de Expo in Milaan. Om deze deelname voor te bereiden werd er een taskforce opgericht waarbij alle Vlaamse partners, beroepsfederaties en overheidsinstellingen werden uitgenodigd.

Na een korte navraag stelt Lambrechts vast dat de provincie Limburg op de vergaderingen van de taskforce uitblinkt in afwezigheid. “In economisch moeilijke tijden is het onaanvaardbaar dat het provinciebestuur haar verantwoordelijkheid niet neemt om Limburg ook in het buitenland op de kaart te zetten” stelt Lambrechts. Omwille van haar afwezigheid op de vergaderingen van de taskforce en het gebrek aan input, werd Limburg ook niet opgenomen in het verhaal van Vlaanderen in Milaan.

EXPO TOT 31 OKTOBER

De wereldexpo in Milaan loopt nog tot 31 oktober. Het is daarom zeker niet te laat om alsnog bepaalde activiteiten te organiseren of om promomateriaal aan te leveren bij Flanders Investment & Trade. Bovendien hoeft dit alles niet veel te kosten. Het business center in het Belgisch Paviljoen is immers gratis af te huren via FIT. Catering en toegangstickets zijn uiteraard wel betalend.

Ik roep het Limburgse provinciebestuur alsnog op om in te gaan op het aanbod van Flanders Investment & Trade. Het kalf is nog niet verdronken” besluit Lambrechts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is