Lies Jans vraagt én krijgt onderzoek naar nood aan kinderopvang en onderwijs in Kuringer Heide

HASSELT – “Als er extra woongelegenheid wordt gecreëerd, moet ook de bijhorende nood aan kinderopvang en onderwijs worden ingevuld. Dat is zeker het geval op Kuringer Heide waar een verkaveling in volle ontwikkeling is maar tegelijkertijd een school de deuren sluit”, aldus gemeenteraadslid Lies Jans (N-VA). Schepen van onderwijs en gezin Karolien Mondelaers volgde die bezorgdheid en onderzoekt hoe dit kan worden opgelost.

 

“In Kuringer Heide wordt momenteel een eerste verkaveling volgebouwd. Op termijn zouden er zelfs tot 800 wooneenheden bijkomen. Uiteraard brengen de gezinnen die daar komen wonen ook extra noden met zich mee op gebied van onderwijs en kinderopvang. Ondertussen merk ik dat de basisschool “Mijn School op de Hei” die daar gelegen is, op het eind van dit schooljaar zal sluiten. Daar moet het stadsbestuur op anticiperen”, maakte Lies Jans de bekommernissen van de wijkbewoners over aan de schepen.

 

Die volgde haar. Ze had ook gesprekken met de verschillende scholengroepen maar op 1 september zal er nog geen nieuw alternatief zijn voor de gesloten school. Wel zijn er volgens de schepen nog mogelijkheden in de school van Banneux. Aan bijkomende, nieuwe alternatieven zal ze nu nog gaan werken.

 

“Het is positief dat de schepen op mijn vraag ingaat”, aldus Jans. “De school in de Banneuxwijk zie ik wel niet meteen als een goed alternatief aangezien de Kempische Steenweg een serieuze barrière vormt voor jongeren. Maar wij zullen ons constructief opstellen om samen met de schepen te zoeken naar degelijke oplossingen. Niet alleen voor onderwijsvoorzieningen maar ook voor kinderopvanginitiatieven en buitenschoolse kinderopvang”, besluit Jans.   

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is