Lies Jans (N-VA) wil parking op oude stelplaats De Lijn in Hasselt

Op 12 september 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

HASSELT – Op 1 april 2017 zal de nieuwe stelplaats van De Lijn in de Crutzenstraat in gebruik kunnen worden genomen. Daarbij komt de oude stelplaats aan het station vrij. De Lijn wil deze terreinen verkopen. Lies Jans (N-VA) roept het stadsbestuur op om deze te kopen en er al zeker parkeerplaatsen op te voorzien.

De werken aan de nieuwe stelplaats van De Lijn in de Crutzenstraat zitten op schema. Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts streeft ernaar om alle werken eind 2016 voltooid te hebben. “De datum van beschikbaarheid is contractueel vastgelegd op 1 april 2017. Er zijn geen indicaties dat deze datum niet gehaald zal worden. De intentie is dan ook om voor de zomervakantie van 2017 te verhuizen,” aldus de minister in een antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en Hasselts gemeenteraadslid Lies Jans.

De Lijn zal de vrijgekomen gronden aan het station dan verkopen. Lies Jans (N-VA) roept het stadsbestuur op om hier nu al werk van te maken. “De grond zal worden ingediend bij de dienst vastgoedaktes. Zij maken een raming en stellen een openbare verkoop op. De stad Hasselt kan het Vlaams Gewest echter ook onteigenen. Daarvoor moet er op diezelfde plaats dan een bestemming van openbare dienst komen. Daardoor vermijden ze een openbare verkoop en potentieel hogere prijzen,” aldus Jans.

Nieuwe bestemming

“Want deze grond kan heel wat functies hebben. De nieuwe school ligt er pal langs. Maar ook een parkeerterrein zou gezien de hele parkeerproblematiek in de naburige wijk een goede bestemming zijn. Daarom doen wij een oproep aan de stad om in actie te komen,” besluit Lies Jans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is