Lies Jans (N-VA) dwingt af dat na bijkomend onderzoek parkeerreglement nog kan aangepast worden

Op 29 juni 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

HASSELT –  Gemeenteraadslid Lies Jans (N-VA) ondervroeg schepen van mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a) opnieuw over het omstreden parkeerreglement. Uit zijn antwoord bleek dat na het beloofde onderzoek het parkeerreglement nog aangepast kan worden.

Tijdens de gemeenteraad van april werd het nieuwe parkeerreglement goedgekeurd. Door de vele tegenkantingen die schepen van mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a) daarover kreeg, beloofde hij toen om overleg te plegen met de buurtbewoners van de Kuringersteenweg. Die voelden zich immers zwaar benadeeld door dit plan. De schepen kondigde ook extra onderzoek aan oa. naar een speciaal systeem voor bezoekers van de bewoners. Verder zou hij nog een bevraging onder de buurtbewoners organiseren.

Lies Jans wilde weten wat er ondertussen van die beloften in huis was gekomen. “Er zijn ondertussen twee infomarkten georganiseerd. De schepen liet weten dat men nu naar de antwoorden zal zoeken voor de vele vragen die daar gesteld zijn. Belangrijk is dat die antwoorden er zullen komen voordat in september de parkeermeters zullen worden geplaatst. Zo zal het stadsbestuur zeker niet starten met het nieuwe reglement alvorens de resultaten van een onderzoek dat er werd besteld, gekend zijn,” aldus Jans.

“Bovendien blijken er voor de buurt rond de Kuringersteenweg nieuwe mogelijkheden. De naburige school zou een groot aantal extra parkeerplaatsen creëren. De schepen had daarover al overleg met de school. Mochten er parkeerplaatsen bijkomen dan lijkt ons dat dit parkeerreglement in die buurt kan versoepeld worden. Dan verdwijnt immers de parkeerdruk, dé hoofdreden van dit nieuwe parkeerreglement. De schepen zei deze ontwikkelingen af te wachten. Mochten er nog aanpassingen aan dit parkeerreglement komen dan zal dit nog aan de gemeenteraad moeten worden voorgelegd. Dat is dan ten vroegste in september. Zodoende zal de invoering van dit parkeerreglement moeten worden uitgesteld,” besluit Lies Jans. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is