Jobbeurs brengt bedrijven en werkzoekenden samen in Hasselt

Op 22 oktober 2019

Op woensdag 23 oktober vindt er in Expo Hasselt een grootschalige jobbeurs plaats. Op de locatie van de vroegere Grenslandhallen worden dan bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact gebracht. Er worden zo’n 2000 bezoekers verwacht.

 

“De organisatie van deze jobbeurs biedt voor de stad Hasselt een ideale opportuniteit om de lokale Hasseltse ondernemingen te ondersteunen en zo ook hun vacatures ingevuld te krijgen”, laat schepen van economie Rik Dehollogne weten.

De stad sloot een partnership af met Jobat voor de organisatie van een Hasselts jobeiland. Liefst 14 Hasseltse ondernemingen (Autoglass Clinic, Baldewijns, Bewel, Brainlane, Crème de la Crème, Democo Group, L'APERI VINO, FRITEL, Kachet.be, PVS, PZ Solutions, Sociaal Fonds Taxi, The Safe Group en Yamauchi Corporation) tekenden in op dit jobeiland en in totaal zijn er meer dan 50 Limburgse werkgevers aanwezig.

 

Dat de stad Hasselt een jobeiland uitbaat, is vrij uniek. “Het zijn bedrijven die je niet vaak op grote jobbeurzen tegenkomt, maar wel jobs aanbieden die nauwelijks woon-werkverkeer vereisen”, zegt Rik Dehollogne, de schepen van Economie en Werk in Hasselt, die de beurs mee op de rails heeft gezet.

“Ik stel als ondernemer al vele jaren mensen te werk”, vertelt Rik Dehollogne. “Zo stoot je regelmatig op problemen die zich op de arbeidsmarkt voordoen. Het is me opgevallen dat praktisch geschoolde mensen soms moeilijkheden ondervinden als ze op de klassieke manier moeten solliciteren. Het papierwerk, het jobinterview,… het is allemaal wat onwennig. Daardoor krijgen de werkgevers een verkeerde indruk over de kandidaat en dat is heel jammer. Een tweede vaststelling is dat nog heel wat werkzoekenden niet voor een interessante job in aanmerking komen omdat de afstand van het woon-werkverkeer een probleem vormt. Met die uitgangspunten ben ik gaan nadenken over een formule waarbij we voor alle werkzoekenden een logische match kunnen maken tussen vraag en aanbod van jobs.” De schepen zocht contact met de VDAB en Jobat, waaruit het concept van Jobbeurs Hasselt voortvloeide.

 

Er worden zo’n 2000 bezoekers verwacht. Inschrijven kan via www.jobat.be/nl/jobbeurshasselt

TER INFO: Op https://arvastat.vdab.be/arvastat_basisstatistieken_vacatures.html staan het aantal werkzoekenden en aantal vacatures in Hasselt. Meest recente informatie over vacatures dateert wel van februari 2019. 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is