Hasselt zet influencer en BV in om kermis te promoten

HASSELT – Zaterdag 16 september gaat Hasselt Kermis van start met een knallend vuurwerk dat vanaf 21u wordt afgestoken aan de Kanaalkom. Op initiatief van de foorkramers zullen bovendien influencers en BV’s de kermis promoten. Bijzonder dit jaar is ook de nieuwe opstelling die meer richting de stad en het Kolonel Dusartplein verschuift.

 

Het was al enige tijd geweten en nu is het zover. Door de werkzaamheden aan de Koning Boudewijnlaan schuift de kermis wat op richting Kolonel Dusartplein. “Zoals een half jaar geleden al aangekondigd, zal het merendeel van de attracties op het Dusartplein staan. Door de kermis deels ook aan de binnenkant van de kleine ring te plaatsen, komen we een belofte na. We schuiven hierdoor de kermis immers dichter naar het stadscentrum. Ook op de Boudewijnlaan, deel tot aan het zwembad, zijn er nog steeds heel wat spectaculaire attracties te vinden. We maken de kleine ring tussen het kruispunt met de Maastrichterstraat en het kruispunt met de Boudewijnlaan én de zone van de bushaltes tijdens de kermis verkeersvrij tussen 12u en middernacht. Hierdoor vormt de kermis één, mooi aangesloten geheel. De terrassen van de aanpalende cafés worden opgesteld zoals dat nu al het geval is tijdens de wekelijkse markt,” legt schepen van Markten en Foren Rik Dehollogne uit.

 

Influencers

 

Verder zullen influencer Benjamin Tonon, Prins van Hasselt Christiaan Jacobs en actrice Charlotte Timmers worden ingezet om Hasselt Kermis nog wat meer in de kijker te zetten. “Daar beginnen ze al mee tijdens de opbouw maar ook bij de opening zullen ze via gerichte posts op hun social media kanalen onze kermis promoten,” aldus Dehollogne.

 

Agenda & plattegrond

 

De ‘kermisagenda’, een plan met de nieuwe opstelling en alle andere praktische informatie rond Hasselt kermis vind je terug via www.hasselt.be/kermis. Maandag 18 september staat het prikkelarme moment geprogrammeerd van 16u tot 20u. Op dinsdag zijn er de hele dag door kortingen bij diverse eetkramen. Woensdagnamiddag is het vanaf 14u aan de kinderen met extra animatie en speciale kortingen. Ook donderdag op ‘Student Thursday’ vallen er kortingen te scoren. ’s Avonds wordt de jeugd getrakteerd op verschillende DJ-sets en randanimatie. “Reden genoeg om eens te passeren op onze kermis,” vindt schepen Dehollogne alvast.

FOTO: Stefan Vreven

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is