Hasselt staat stil bij overleden kinderen

Op 13 december 2020, over deze onderwerpen: Begraafplaatsen - Erediensten

HASSELT – Op zondag 13 december is het Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen over heel de wereld om 19u kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. Ook de stad Hasselt doet mee. “We houden een serene plechtigheid die we via livestream uitzenden. Hiermee hopen we voor een lichtpuntje te zorgen in deze donkere dagen”, aldus schepen van Burgerzaken Joske Dexters (N-VA)

 

Vorig jaar organiseerde de stad Hasselt op Wereldlichtjesdag nog een pakkend moment in de Japanse Tuin. Dat kan door corona dit jaar niet doorgaan. “We gingen wel op zoek naar een alternatief. Er komt een ceremonie met een beperkte aanwezigheid. Deze zal wel worden uitgezonden via een livestream op de webstek van de stad Hasselt”, legt schepen van Burgerzaken Joske Dexters uit.

 

Respons verdubbeld

 

“Wij steken meer dan negentig kaarsen aan. Iedereen die ooit een kindje verloor, mocht dit immers doorgeven. Voor zij die dit wensen, worden de namen zondag vernoemd en voor elk kindje is er een kaarsje. De respons op onze oproep was trouwens liefst dubbel zo groot dan vorig jaar. Het is duidelijk dat dit initiatief geapprecieerd wordt door de Hasselaar. We proberen hiermee voor een lichtpuntje te zorgen in deze donkere dagen. Tijdens de plechtigheid van vorig jaar voelde je al de warmte die de bezoekers uitstraalden. Dat betekent dat er nood is aan dergelijke momenten. We kregen toen heel wat positieve commentaren. Daarom wilden we ook in coronatijden zeker iets organiseren”, zegt Dexters.

 

Naast het aansteken van de kaarsen en het voorlezen van de namen, komt er een sereen moment met poëzie en muziek. De livestream start om 18u30 en is te volgen via www.hasselt.be/wereldlichtjesdag of de facebookpagina van de stad Hasselt.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is