Hasselt opent feestelijk de winter met fonkelende lichtjes, een lekkere Hasseltse Winterwarmer en veel sfeer & gezelligheid

Met een lekkere ‘Hasseltse Winterwarmer’ in de hand geven burgemeester Steven Vandeput en schepen voor economie en toerisme Rik Dehollogne samen het starschot voor de winterperiode die dit jaar nog meer dan ooit in het teken staat van smaak, warmte en gezelligheid. 

 Hasselt smaakt naar meer 

“Hasselt smaakt naar meer, want naast de knappe vrijgezellen die je meer dan elders in Hasselt vindt, heeft Hasselt in de winter ook fonkelende lichtjes én een gezellige wintersfeer,” zegt burgemeester Vandeput. "We bouwen verder op het sterke verhaal van de campagne ‘Hasselt smaakt naar meer’ die het DNA van Hasselt - smaak, sfeer, gezelligheid en authenticiteit - in de kijker zet.” 

De stad wordt vanaf vandaag verlicht door sfeervolle kerstverlichting en de deuren van Winterland zijn geopend waarmee de winterperiode officieel van start gaat. 

Hasseltse Winterwarmer: de perfecte mix van warmte en jenever

Na het succes van de Hasseltse zomercocktail introduceert de stad nu de winterse variant: de Hasseltse Winterwarmer, een verwarmend drankje met Hasseltse jenever als hoofdingrediënt.  "Het enthousiasme onder de lokale ondernemers is groot”, aldus schepen voor economie en toerisme Rik Dehollogne. "Maar liefst dertien deelnemende horecazaken hebben elk hun eigen, unieke Hasseltse Winterwarmer gecreëerd”. Jeneverexpert Yves Beeken en ‘de beste amateurbakker van Hasseltse speculaas 2022’ Aleide Boyen, proefden iedere creatie zorgvuldig om zo de kwaliteit en de originaliteit van elk drankje te garanderen. Onder de deelnemers kozen 3 zaken ervoor om de échte, authentieke Hasseltse koffie te serveren (Tarte Tatin, Patisserie Cools en Het Smaaksalon). Uiteindelijk werd ook een ‘nummer 1’ uit het indrukwekkende assortiment geselecteerd: ‘Big Daddy’s Hot Toddy’ van Rob Biesmans van Koks & Tales.

Tot eind januari 2024 kun je alle varianten proeven bij de volgende Hasseltse horecazaken: Koks & Tales – Quetzal De Chocoladebar - Gastrobar ‘t Genoegen –Très Belge – NEKE Something Els’ – Bistro Bottega – Brasserie De Boulevard – Tarte Tatin – Quetzal De Chocoladebar – Patisserie Cools – Just For The Record – Brouwerij De Hophemel – Bon’Air Rooftop Bar – Het Smaaksalon. 

 

Winterse Hotspots & activiteiten 

Naast culinaire hoogstandjes biedt Hasselt in de winter een scala aan grote en kleine evenementen, shoppingzondagen, wintermarkten, … Schepen Rik Dehollogne benadrukt “Er is genoeg te beleven. Naast Winterland kan je altijd terecht in de binnenstad om culinair te genieten of om gezellig te winkelen. Speciaal voor het kerstshoppen zijn de winkels in december iedere zondag open, behalve op 31 december én nog aanvullend op zondag 7 januari.” Redenen te over om ook in de winter in Hasselt te komen genieten.

 

Laat de winterpret beginnen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is