Hasselt Kermis blijft de grootste van het land

Van 21 tot en met 29 september vindt op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan in Hasselt de grootste kermis van het land plaats.  Met maar liefst 170 zeer uiteenlopende kermisattracties is er voor ieder wat wils. 

 

De allerkleinsten kunnen een ritje maken op een van de paardenmolens of in de kinderbotsauto’s, eendjes vissen of een beertje vangen in het lunapark. Voor de durvers heeft Hasselt Kermis een schitterend aanbod aan grootvermaak. Dit jaar staan er niet minder dan 14 sensationele attracties op de septemberkermis.  Heb je een kleine honger? Dan heb je de keuze uit 40 verschillende eetkramen! Op Hasselt Kermis valt er voor iedereen iets te beleven.

 

“Als kermisliefhebber is het mij een bijzondere eer Hasselt kermis onder mijn hoede te hebben als schepen van Markten en Foren” zegt Rik Dehollogne.  “Deze indrukwekkende kermis trekt bezoekers aan van heel Limburg en daarbuiten, waarbij velen de combinatie maken met een namiddagje shoppen.  Een volwaardige toeristische troef voor onze stad!”

 

Programma

De opbouw van de kermis begint op zondag 15 september. Vanaf die dag is de Koning Boudewijnlaan niet meer bereikbaar voor verkeer. De opbouw zal een hele week in beslag nemen.


Op zaterdag 21 september gaat de kermis van start.  Om 15 uur wordt de kermis officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen. Om 21 uur vindt het traditionele kermisvuurwerk plaats aan de Kanaalkom.

 

Andersvalidendag

Op maandag 23 september nodigen de stad Hasselt en de foorreizigers de Hasseltse andersvalidenorganisaties uit op de kermis.  Ze nemen gratis plaats op de kermisattracties en worden die dag, van 14 uur tot 17 uur, extra in de bloemetjes gezet.

 

Prikkelarm

Op maandag 23 september van 14 uur tot 21 uur is Hasselt Kermis prikkelarm, zodat personen met bijvoorbeeld epilepsie of autisme in alle rust van de kermis kunnen genieten, zonder storende prikkels.  Wat betekent dit concreet?  De flitsende lichten worden uitgezet en de volumeknop van de muziek gaat naar beneden, kermis zonder toeters en bellen dus.  Na 21 uur gaan de decibels weer de hoogte in.

 

Familiedag

Op donderdag 26 september is er de traditionele familiedag. Die dag kunnen alle bezoekers genieten van verlaagde tarieven en speciale acties georganiseerd door de kermisexploitanten.

 

Zondag 29 september is de laatste dag van Hasselt Kermis.

 

Nieuwigheden

Uiteraard heeft Hasselt Kermis ook dit jaar een aantal verrassingen in petto. Probeer dus zeker de nieuwe attracties uit:

 

Rock & Roll (Simon)

Move it (Van Herck)

Eliott (Bodet)

King Kong Bar

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is