Hasselt beloont zes ondernemers met speciale award

Op 19 november 2022, over deze onderwerpen: Lokale middenstand en ondernemen

HASSELT –  Op ‘De Dag van de Ondernemer’ beloonde de stad Hasselt zes Hasseltse ondernemers met een speciale, fonkelnieuwe award. “Hasselt is een stad die bruist van ondernemerschap. Die mensen werken keihard om Hasselt op de kaart te zetten. Dat verdient erkenning. Vandaar deze nieuwe awards die we jaarlijks gaan uitreiken,” vertelt schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne.

 

De zes awards zijn gebaseerd op de zes icoontjes van de toeristische campagne waar Hasselt een tijd geleden mee uitpakte: lamp, oog, mond, hazelnoot, oor, hert. “Ieder icoontje heeft een ‘definitie’ gekregen om op die manier alle facetten, waarvoor Hasselt en haar ondernemerschap staat, te coveren”, legt Dehollogne uit.

 

De winnaars zijn Raw Stadia van Jan Stryckers, Suitsherwell van de zussen Gloria en Mandy Kourkouliotis, El Bocado van Jeffrey Tackoen, Grutman Home Decor van Jean-Claude en Polo Bormans, Fritel-van Ratingen van Cindy Van Ratingen en Philippe Werck van Clavis. Behalve een gloednieuwe award bracht de stad de winnaars ook samen voor een ontbijt.

 

                Raw Stadia kreeg een ‘Lamp’ als award, die beloont een innoverend en/of technologiebedrijf. Het start-up techbedrijf van Jan Stryckers heeft software ontwikkeld om grasmatten voor sportclubs te analyseren. Stryckers kon als enige niet aanwezig zijn omdat hij voor zijn bedrijf in de VS moest zijn.

                Het ‘Oog’ symboliseert een onderneming uit de retail of een specifieke ambacht. Suitsherwell maakt maatpakken voor vrouwen, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Ze zijn online gestart en hebben sinds mei een winkel in de binnenstad.

                De ‘Mond’ zet een onderneming uit de horeca in de schijnwerpers. Die prijs gaat naar Jeffrey Tackoen die ondertussen drie zaken heeft uitgebouwd in Hasselt maar ook één in Bilzen en één in Sint-Truiden uitbaat.

                Met Grutman krijgt een gevestigde waarde uit Hasselt de ‘Hazelnoot’. Deze winkel is een begrip in Hasselt die iedereen kent.

                Fritel-van Ratingen is dan weer een wereldspeler waarvan weinig geweten is dat het een Hasselts bedrijf is. Daarvoor ontwierpen we het ‘Oor’. Ze zijn een echte mondiale klepper op vlak van elektrotoestellen.

                Voor de lifetime achievement award ontwierpen we het ‘Hert’. Die prijs is voor Clavis. Een mooi familiebedrijf dat wereldwijd actief is als uitgever van kinderboeken.  

 

“Samen met de dienst economie hebben we deze winnaars zorgvuldig en na rijp overleg gekozen. Dit gebeurde op basis van de kernwaarden van onze strategie om Hasselt op economisch en toeristisch vlak op de kaart te zetten. Zo kwam er in iedere categorie een spraakmakende ondernemers naar voor. We willen dit initiatief nu verder uitbouwen en jaarlijks herhalen,” aldus schepen Dehollogne.

 

De awards zijn gemaakt door Jelle Lemmens van Crownboard, een jonge Hasseltse ondernemer.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is