Gratis is ook niet de oplossing in de kinderopvang volgens Lies Jans (N-VA) “Onhoudbare gratis-politiek wordt verdergezet”

Op 17 augustus 2012

HASSELT- ‘De SP.a grijpt terug naar het gratis-verhaal dat al bewezen heeft niet haalbaar te zijn,’ reageert Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans op het voorstel van schepen Rob Beenders. Die wil gratis grond aanbieden aan startende uitbaters van crèches.

 

‘Het is al langer duidelijk dat het aantal kinderopvangplaatsen in Hasselt omhoog moet. Wij zijn blij dat dit nu ook bij de SP.a is doorgedrongen,’ opent Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans (N-VA).

 

‘Tot zover het positieve. Het voorstel dat de SP.a doet is immers niet haalbaar. Niets is gratis,’ herhaalt Lies Jans. ‘Kinderopvanginitiatieven dienen ondersteund te worden. Ook daar staat de N-VA 100 procent achter. Dat kan in de vorm van advies maar ook door praktische ondersteuning. De N-VA pleit voor een goede informatie over de voordelen die het statuut van onthaalouder hen zou kunnen bieden. Informatie verstrekken kan aan de hand van getuigenissen van onthaalouders, die ervaringsdeskundigen zijn en met infoavonden. Verder moet de sector van de kinderopvang goed begeleid worden. N-VA Hasselt wil een coördinator per deelgemeente bij wie men terecht kan voor vragen. Ook het Lokaal Loket Kinderopvang moet beter bekend gemaakt worden,’ aldus nog Lies Jans die in het Vlaams parlement mee het kaderdecreet kinderopvang heeft geschreven.

 

‘Ondertussen blijven we wachten op het federale niveau om structurele verbeteringen toe te passen voor het statuut van onthaalouders. Dan wordt dit interessanter voor mensen die met kinderopvang willen starten. Gratis grond is een misschien een mooie verkiezingsstunt maar geen structurele en niet haalbaar,’ besluit Jans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is