Gemeenteraadslid Guido Fissette wil duidelijkheid rond dispuut crematorium

Op 23 oktober 2018, over deze onderwerpen: Algemeen beieid, Begraafplaatsen - Erediensten, Financiën - Begroting

“N-VA Hasselt wil niet dat de Hasselaar en de nabestaanden van de overledenen de rekening moeten betalen voor het dispuut tussen uitvaartverzekeraar DELA en het huidige stadsbestuur.” Dat zegt gemeenteraadslid Guido Fissette naar aanleiding van een onrustwekkende brief die DELA enkele weken geleden naar alle gemeenteraadsleden stuurde. Daarin werd gewaarschuwd voor miljoenenclaims die de stad Hasselt boven het hoofd hangen.

 

Het dispuut tussen Dela en het huidige stadsbestuur sleept al jaren aan. Tot op heden werd er nog niet tot een vergelijk gekomen tussen beide partijen en is het een juridisch gevecht geworden. “Waarom heeft dit zo lang aangesleept? Werd er al naar alternatieven gezocht? In alle andere Vlaamse gemeenten wordt het crematorium uitgebaat via intercommunales. Hier wil de stad Hasselt dit alleen doen. Terwijl hier natuurlijk niet alleen Hasselaren worden gecremeerd. Waarom houdt men daar aan vast? Wij zitten met een pak vragen”, aldus Guido Fissette, die ook de betrokken schepen zal ondervragen.

“Het stadsbestuur is de Hasselaar heel wat antwoorden schuldig. Wij willen niet dat de Hasselaar en de nabestaanden van de overledenen de rekening moeten bestalen van dit dispuut. Wij willen volledige transparantie rond wat er al werd ondernomen om dit dossier uit het slop te trekken en wat de volgende stappen zijn. Wij sturen alvast aan op een verzoening tussen beide partijen. Met een lange juridische strijd en eventuele miljoenenclaim is de Hasselaar immers niet gediend”, laat Fissette nog weten.

“Want tijdens zo’n procedure kan men altijd nog tot een akkoord komen. Daar sturen wij als N-VA op aan. Want voor alle duidelijkheid: wij zijn hier niet de pleitbezorger van Dela. Wij willen gewoon dat de schadeclaims die maar blijven oplopen, stoppen en dat er een oplossing komt voor dit dispuut. 

(Nieuwsitem in zijbalk - Bron: TVL)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is