Fietstunnels Viaduct Kiewit en Kempische Steenweg krijgen opfrisbeurt

Op 15 november 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

HASSELT – “De fietstunnels aan de Philipssite in Kiewit worden op dit ogenblik verfraaid. De fietstunnel ter hoogte van de brug over het Albertkanaal zal bij de verhoging van deze brug, ook proper worden gemaakt. Na lang aandringen weten we zo eindelijk wanneer de fietstunnels langs de Kempische Steenweg aangepakt worden”, aldus gemeenteraadslid Jan Wouters (N-VA) die zowel de bevoegde Hasseltse schepen, Michel Froidmont (sp.a), als de Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) ondervroeg.

“Als ik met de fiets naar de stad rijd, moet ik altijd vaststellen dat de fietstunnels onder de Kempische Steenweg er verloederd bijliggen. Ook enkele buurtbewoners signaleerden mij dit probleem” verduidelijkt gemeenteraadslid Jan Wouters (N-VA).

Op de gemeenteraad van 25 oktober 2016 drong Wouters voor het eerst aan op een dringende onderhoudsbeurt van die fietstunnels onder de Kempische Steenweg. Schepen Michel Froidmont (sp.a) beloofde toen dit aan te kaarten op een eerstvolgend overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer.

OPFRISBEURT

Collega gemeenteraad – en parlementslid Lies Jans (N-VA)  schotelde het antwoord van de schepen in een parlementaire vraag voor aan mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Uit het antwoord op deze parlementaire vraag blijkt dat de fietstunnels ter hoogte van het nieuwe viaduct in Kiewit op dit ogenblik verfraaid worden. De fietstunnel ter hoogte van de brug over het Albertkanaal zal bij de verhoging van deze brug, ook proper worden gemaakt.

“Op ons aandringen werd dit probleem op de agenda geplaatst met als gevolg dat er een oplossing uit de bus is gekomen. Constructieve oppositie loont!” besluit Wouters. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is