N-VA-voorstel dynamisch parkeersysteem eindelijk in uitvoering

Op 3 mei 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken, Verkiezingsprogramma

Gemeenteraadslid Lies Jans (N-VA) is tevreden dat het stadsbestuur eindelijk het langverwachte dynamisch parkeergeleidingssysteem zal invoeren. “Uiteraard kunnen we het alleen maar toejuichen als er een actiepunt van de N-VA effectief wordt uitgevoerd. Alleen jammer dat het zo laat komt. Volgens de beloften van vorige schepen Rob Beenders (sp.a) zou het er al in 2015 gekomen zijn.”

 

“N-VA Hasselt strijdt al lang voor de invoering van een dynamisch parkeergeleidingssysteem. Pas na lang aandringen van onze kant, ging de toenmalige schepen Beenders in op onze eis om hier ‘meteen’ werk van te maken. In 2015 zou onze stad uitgerust zijn met dergelijk systeem. Jammer dat hij ook die belofte niet nakwam. Nu het schepencollege ook door heeft dat de verkeerssituatie in Hasselt onhoudbaar is, schiet men eindelijk in actie,” aldus Lies Jans, gemeenteraadslid en voorzitter van de commissie mobiliteit in het Vlaams Parlement.

“We zijn ervan overtuigd dat een dynamisch parkeergeleidingssysteem het verkeer beter naar de parkings zal sturen en het zoekverkeer in de stad zal doen verminderen. Die nood aan een parkeersysteem is er al jaren. De timing is dan ook weer typerend voor dit stadsbestuur. Dit systeem had op zijn minst operationeel moeten zijn voor de Virgajessefeesten. Dan zal Hasselt overspoeld worden met toeristen. En het is toch niet zo dat die Zevenjaarlijkse Feesten uit de lucht komen vallen? Tijd genoeg om zoiets te plannen. We hebben het schepencollege er ook genoeg aan herinnerd”, vreest Jans opnieuw voor verkeerschaos tijdens de zomermaanden.

 

Uitwerking

 

“Maar het is natuurlijk positief dat het systeem er dankzij onophoudelijk aandringen van N-VA Hasselt eindelijk komt. Laten we nu alleen nog hopen dat de uitwerking ervan niet zo chaotisch verloopt als die van de parkeermeters. De N-VA-fractie zal dit dossier in ieder geval op de voet blijven volgen. En hopelijk heeft het schepencollege in de toekomst wat meer en sneller oor naar onze constructieve oplossingen en ideeën”, besluit Jans. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is