Doorsteek De Bonnefant officieel geopend

Op 23 april 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

De nieuwe autovrije steeg, die de Demerstraat met de Bonnefantenstraat verbindt, is officieel geopend. Nu de werken aan woonproject ‘De Bonnefant’ afgerond zijn wordt het openbaar domein voor iedereen toegankelijk. Het Demermanneke krijgt in het najaar zijn plekje terug in de doorsteek. 

 

Met de aanleg van verschillende verkeersvrije steegjes wil het Hasselts stadsbestuur een netwerk van veilige fiets- en voetgangersdoorsteken creëren, ook in de binnenstad. Eén van die nieuwe steegjes verbindt, ter hoogte van het Molenpoortplein, de Demerstraat met de Bonnefantenstraat, aansluitend op het binnenplein voor woonproject De Bonnefant.

 

“Het binnenplein tussen de 2 blokken van het woonproject wordt openbaar domein en is dus voor iedereen, te voet of op de fiets, toegankelijk”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “De projectontwikkelaar heeft zelf de werken uitgevoerd en bekostigd, maar volgens het ontwerp van de stad, waarvoor we uiteraard hen erg dankbaar zijn.”

 

“Voor de realisatie van deze doorsteek werd de muur tussen Pattos en Vero Moda afgebroken en moesten we het Demermanneke tijdelijk een ander en veilig onderkomen geven”, vervolgt schepen Laurence Libert (Open Vld), bevoegd voor Openbare Werken. “In het najaar krijgt het beeld opnieuw een ereplaats in het steegje, vlakbij de Demerstraat. De locatie blijft dus nagenoeg hetzelfde, enkel de kijkrichting van het beeld wijzigt.”

 

Werken Bonnefantenstraat

 

De heraanleg van de Bonnefantenstraat zal op zijn beurt starten in het najaar.

 

“De nutsmaatschappijen zijn stilaan begonnen met voorbereidende werken”, vertelt schepen Libert. “Na het bouwverlof zullen die nutswerken grotendeels afgerond zijn en kunnen we starten met de heraanleg van de straat. Zo zal de Bonnenfantenstraat ook een betonnen rijweg krijgen met daarnaast, op hetzelfde niveau, een trottoir uit kasseien, zoals bijvoorbeeld in de Dorpstraat of Koning Albertstraat.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is