Digitale infoschermen brengen stadsinformatie bij de Hasselaar

HASSELT – De stad Hasselt investeerde recent voor 300.000 euro in de aankoop van 60 digitale informatieschermen die stadsinformatie bij de Hasselaar moeten brengen. “In ons bestuursakkoord hebben we vooropgesteld om beter te communiceren met de Hasselaar. Die belofte zetten we nu om in digitale praktijk”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

 

Om haar bewoners en bezoekers beter en dynamischer te bereiken zet het Hasseltse stadsbestuur  in op het gebruik van digitale informatieschermen. Via dat communicatiekanaal kunnen diverse communicatie- en stadsmarketingcampagnes extra gepromoot worden, evenementen- en vrijetijdsaanbod onder de aandacht gebracht worden en krijgen burgers toegang tot informatie over de dienstverlening. Zowel in het straatbeeld als in verschillende stedelijke gebouwen in de binnenstad én in de deelgemeenten werden zulke schermen geplaatst (o.m. in de musea, scholen, zwembad, seniorenvoorzieningen HOGEVIJF, enz.).

 

De nieuwe schermen en de reeds aanwezige informatieschermen, zoals die aan de loketten in ’t Scheep, worden via een eenvoudige softwaretoepassing centraal aangestuurd door hetzelfde content managing system waardoor de communicatie van het stadsbestuur gecontroleerd en eenduidig aangestuurd kan worden.

 

Grote LED-schermen en kiosken

 

In 2009 werd op het Kolonel Dusartplein reeds een groot digitaal scherm geplaatst om het vrijetijdsaabond in de kijker te zetten. Na elf jaar besloot het stadsbestuur niet alleen dat het scherm aan vernieuwing toe was maar ook om op twee andere drukbezochte plaatsen, de stationsbuurt en het Molenpoortplein/Verbindingsplein, gelijkaardige schermen van 6m² te plaatsen zodat de Hasselaren en de bezoekers optimaal geïnformeerd worden.

 

“Op deze ledwalls promoten we niet alleen wat er allemaal in onze stad te beleven valt, ook stadscampagnes krijgen er een plaats op en indien nodig schakelen we ze in voor crisiscommunicatie als er zich iets ernstigs voordoet“, aldus burgemeester Steven Vandeput.  “Ook op Domein Kiewit en aan de ingang van de Japanse Tuin werden opvallende digitale totems geplaatst die naast stadscommunicatie ook plaatselijke informatie over deze locaties bieden.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is