Bouw nieuw ontmoetingscentrum Malpertuus gestart

HASSELT – De bouw van het nieuw ontmoetingscentrum Malpertuus in Godsheide is gestart. Eind juni 2023 zouden, als alles volgens plan verloopt, de werken afgerond moeten zijn. “Een mooi vooruitzicht voor de buurt die nauw betrokken werd bij de plannen,” aldus schepenen Dymfna Meynen en Laurence Libert.  

 

Speciaal voor die buren had het stadsbestuur ook een drink voorzien. “De start van de werken is gezien de woelige ontstaansgeschiedenis dan ook een heugelijk moment,” aldus schepen van Gebouwen Laurence Libert. “Dankzij een intense dialoog met de buurt zijn we echter tot een algemeen gedragen ontwerp gekomen. Want dat een nieuw ontmoetingscentrum hier nodig was, stond niet ter discussie,” vult schepen van de Hasselaar, Dymfna Meynen aan.

 

Groenbuffer

 

Het rustige, groene karakter van de woonwijk waar het ontmoetingscentrum is ingepland, blijft zo behouden “Daar zorgt de huidige groenbuffer voor die blijft bestaan. De maatregelen binnen de akoestische studie dienen als leidraad bij de afwerking van het nieuwe ontmoetingscentrum. Dat is best een stevig pakket en moet geluidshinder voor de buurt tegengaan. Verder gingen we duidelijke engagementen aan op het vlak van zwerfvuil,” vertelt Libert.

 

Wildparkeren

 

Aan de bezorgdheden van de buurt rond onrechtmatig parkeren op de openbare weg of privé-eigendom, werden eveneens tegemoet gekomen. Schepen Meynen: “We voorzien minstens dertig extra fietsparkeerplaatsen en ook de belijning van de bestaande autoparkeerplaatsen op het terrein, 38 in totaal, wordt opnieuw duidelijk zichtbaar gemaakt.”

 

Het totale budget voor de nieuwbouw bedraagt 1.132.750 euro.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is