“Blij dat Begijnhof niet gecommercialiseerd wordt”

HASSELT – De aanhoudende druk van oppositielid Bert Lambrechts (N-VA) heeft uiteindelijk geloond. Er komt geen nieuwbouw aan het historische Begijnhof in hartje Hasselt. Ook zal er geen private partner in het spel komen. “Bij de opstart van dit project verklaarde de gedeputeerde zelf nog dat er nieuwbouw zou komen. Dat was voor ons onaanvaardbaar. Vandaar dat we de druk op de ketel zijn blijven houden. Ik ben blij dat die inspanningen nu hun vruchten afwerpen”, aldus Lambrechts.

 

Gemeenteraadslid en provincieraadslid Bert Lambrechts bijt zich al enige tijd vast in het dossier rond het Begijnhof. “Dit waardevol stukje erfgoed moet verankerd blijven in de Hasseltse binnenstad. Wij wilden niet dat deze historische site op de markt werd gegooid”, herhaalt Lambrechts het standpunt van N-VA Hasselt.

 

De oppositiepartij was dan ook blij om te vernemen dat na overleg de provincie, het stadsbestuur en de Vlaamse bouwmeester hun visie uiteindelijk gevolgd is. Het is nu aan de politieke partijen in de Limburgse deputatie en het Hasseltse stadsbestuur om deze site terug te geven aan de Hasselaren en samen met de UHasselt op zoek te gaan naar een zinvolle invulling van dit uniek stukje erfgoed.

 

“Bij de opstart van dit project verklaarde de gedeputeerde zelf nog dat er nieuwbouw zou komen. Dat hebben we willen verhinderen. Daarvoor deed ik tijdens de afgelopen gemeenteraad nog een voorstel. Jammer genoeg mocht daar toen niet over gestemd worden van de burgemeester. Maar het resultaat is er nu toch. We zijn blij dat de plannen van de Limburgse deputatie om deze site te commercialiseren onder onze druk dan toch geen werkelijkheid zullen worden. Nu kunnen we volop beginnen werken om deze site terug nieuw leven in te blazen. Zonder aan het historische karakter te raken en zonder deze groene long aan te tasten. Ook hier wil N-VA Hasselt - zoals steeds - constructief aan meewerken.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is