Bestuur moet beginnen luisteren naar Hasselaar

Op 18 maart 2015

HASSELT – Het vertrouwen van de Hasselaar in  het stadsbestuur is gedaald tot slechts 27%. Dat blijkt uit de nieuwste stadsmonitor. “Niet verwonderlijk,” aldus Lies Jans (N-VA). Als je niet luistert naar je inwoners, kan je geen vertrouwen opbouwen.”

In 2008 stond het vertrouwen nog op 54,9%. Drie jaar later was dat al gezakt tot 45,9%. In 2014 maakt dit vertrouwen een spectaculaire duik tot 27,1%.

“De N-VA heeft altijd gezegd dat de Hasselaar na de verkiezingen niet het bestuur kreeg waarvoor hij gekozen heeft,” opent Steven Vandeput. “Die stelling wordt met deze cijfers bevestigd. Op zes jaar tijd is de weinige steun die het stadsbestuur had, gehalveerd tot amper 27%. Dat wil dus zeggen dat 3 op 4 Hasselaren niet tevreden is over de mensen die hun stad besturen.”

“Dat is niet verwonderlijk,” vult Lies Jans aan. “Als je niet luistert naar je inwoners en je eigen megalomane projecten nillens willens blijft doordrukken, dan krijg je daar vroeg of laat de rekening voor gepresenteerd. Qua signaal van de inwoners kan dit tellen. Hopelijk dringt dit door,” aldus nog Jans.

Oppositie

“N-VA Hasselt roept het stadsbestuur op om eens stevig te bezinnen over hoe ze bezig zijn. Ze moeten dringend beginnen doen wat de Hasselaar vraagt. Als ze dat niet kunnen, willen wij hen daar gerust mee helpen,” zegt Vandeput nog.

“Er is nu natuurlijk ook duidelijke oppositie. In tegenstelling tot voorheen toen de SP.a iedereen mee in bad nam net om tegenspraak te vermijden. Dat verhaaltje gaat nu niet meer op. N-VA Hasselt wijst de Hasselaar er op dat het anders en beter kan. Onze boodschap komt duidelijk aan. Dat sterkt ons. Onze ploeg zal op deze weg blijven verder gaan. En we zullen alleen maar beter worden,” belooft Lies Jans nog een stevige oppositie. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is