AWV werkt aan permanente oplossing voor wateroverlast in Mizerikstraat

Op 6 april 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken

HASSELT – Voor de steeds terugkerende wateroverlast in het tunneltje aan de Mizerikstraat in Godsheide werkt een studiebureau momenteel aan een oplossing met een pompenkelder. Dat kwam Vlaams volksvertegenwoordiger Lies Jans (N-VA) te weten van Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We roepen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wel op om hier versneld werk van te maken,” aldus Jans.

Bij de hevige regenval van begin februari was het weer prijs. Het tunneltje onder de Universiteitslaan stond opnieuw onder water en de Mizerikstraat moest daarom worden afgesloten. “De bewoners zijn dit natuurlijk grondig beu want dit was niet de eerste keer,” aldus Lies Jans.

“De wateroverlast ontstaat doordat het gebied lager is gelegen dan de beek naar waar het water moet aflopen. Het water dat hierin toekomt, is afkomstig van de bestrating en taluds van de onderdoorgang die in het verleden werd aangelegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft in de voorbije jaren al een aantal kleine ingrepen gerealiseerd, waardoor de oppervlakte van dit af te wateren gebied werd verkleind,” liet minister Weyts in zijn antwoord weten.

“Bij zijn aantreden in 2014 heeft de minister dan via AWV een studieopdracht gelanceerd om deze wateroverlast definitief op te lossen. Het studiebureau werkt momenteel een oplossing met een pompenkelder uit. We zijn verheugd dat er eindelijk aan een permanente oplossing wordt gewerkt, maar we willen er bij AWV wel op aandringen dat dit met de nodige spoed gebeurt. De mensen van Godsheide hebben immers al genoeg met natte voeten gestaan,” besluit Lies Jans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is